Jong en kanker

Studeren, werk zoeken, solliciteren, een relatie opbouwen, een huis zoeken, kinderen krijgen ... wie jong is, staat voor heel wat veranderingen en uitdagingen in z'n leven.  Komt een ziekte als kanker daarbovenop, dan worden die uitdagingen nóg groter.
Hieronder vindt u alle specifieke info rond jongvolwassenen en kanker.
Bezoek zeker ook de rest van de site om alle informatie te ontdekken die voor u relevant kan zijn.

emotionele hulp jongeren praten

Emotionele hulp

Kanker maakt soms boos, bang, onzeker ... om nog maar te zwijgen over alle emoties daar tussenin. Lotgenoten, psychologen en heel wat andere initiatieven staan evenwel klaar om het leven met kanker draaglijker te maken.

jongeren smartphone leven met kanker

Leven met en na kanker

Leven met of na kanker kan een uitdaging zijn. Waar kunt u als jongere terecht om te revalideren? Hoe zit het met school, met opnieuw aan de slag gaan op het werk, met de vrije tijd? En hoe omgaan met nevenwerkingen (op lange termijn) van de behandeling?

jongeren financieel rekenmachine stetoscoop

Sociale voorzieningen en tegemoetkomingen

Wie heeft recht op welke tegemoetkomingen? Waar is financiële en andere hulp te vinden? Een overzicht van sociale voorzieningen voor kankerpatiënten.

verzekeringen cartoon recht om vergeten te worden lectrr

Verzekeringen

Jongeren bevinden zich in de levensfase van verzekeringen afsluiten. Wie kanker heeft (gehad), ondervindt hierbij echter vaak problemen. Lees alles over waar u rekening mee moet houden, welke problemen zich kunnen voordoen, wat u moet vertellen ...