Privacybeleid

Kom op tegen Kanker hecht bijzonder veel belang aan de privacy van de gebruikers en behandelen persoonsgegevens met de meest strikte geheimhouding en steeds in overeenstemming met de geldende wetgeving. Daarom willen we jou via dit privacybeleid aan de hand van een aantal vragen zo transparant mogelijk uitleggen welke persoonlijke gegevens we van jou kunnen verzamelen, waarom we die willen verzamelen, hoe we die willen gebruiken en hoe we ermee willen omgaan.

Het is belangrijk om dit privacybeleid aandachtig te lezen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@komoptegenkanker.be.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens?

Deze website wordt beheerd door de vzw Kom op tegen Kanker. Kom op tegen Kanker is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens. Voor alle vragen en opmerkingen:

Vzw Kom op tegen Kanker
Koningsstraat 217
1210 Sint-Joost-ten-Node

KBO-nr.: 0442.528.054

E-mailadres: info@komoptegenkanker.be

Welke gegevens verzamelen we?

Op allesoverkanker.be verzamelen we geen persoonsgegevens. Op komoptegenkanker.be, nauw verwant met allesoverkanker.be, gebeurt dat wel. Wij verzamelen die persoonsgegevens om verschillende redenen. Het gaat meer bepaald om de volgende gegevens in het kader van de giften die je zou doen:

  • identificatiegegevens (naam, voornaam, e-mailadres en adres);
  • je bankgegevens (nummer bankkaart, IBAN en BIC/SWIFT)

Op beide sites kunnen we in bepaalde gevallen ook deze gegevens verzamelen:

  • het type van domein waarmee je verbinding maakt met onze website;
  • het IP-adres dat aan jou gekoppeld werd;
  • de datum en het uur waarop je toegang hebt tot onze website;
  • de pagina’s die je bezoekt op onze website ;
  • het type browser, het platform en/of het operating system dat je gebruikt;
  • de zoekbrowser en de trefwoorden die je gebruikt om de website terug te vinden;
  • je navigatievoorkeuren.

Wat gebeurt er als dit privacybeleid gewijzigd wordt?

Kom op tegen Kanker kan dit privacybeleid wijzigen en aanpassen, in het bijzonder om te voldoen aan alle nieuwe toepasselijke wetgeving en/of regelgeving (zoals de GDPR), de aanbevelingen van de Gegevensbeschermingsautoriteit, de richtlijnen en aanbevelingen van de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming en de beslissingen van de hoven en rechtbank op dit gebied.

Als we dit privacybeleid zouden moeten wijzigen, zal je daarvan op de hoogte worden gebracht via onze website. Wij raden je aan om die regelmatig te raadplegen.

Wat in geval van een geschil?

Niemand heeft baat bij lange gerechtelijke procedures. In het geval van een geschil, verbinden wij ons om dialoog en openheid te bevorderen op zoek naar een minnelijke oplossing.

We wensen u erop te wijzen dat u het recht heeft om klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteiten wanneer u vindt dat uw rechten geschonden werden. U kunt hierover meer informatie vinden op de website van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (ook bekend als de Privacycommissie).

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu beschikbaar
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op