Werk(hervatting) en kanker

Overzicht van (juridische) vragen waarmee (ex-)kankerpatiënten geconfronteerd kunnen worden in het kader van hun werkhervatting.

Vrachtwagenchauffeur

De wetgeving rond werkhervatting kan complex en onoverzichtelijk zijn, en is vaak in zeer ontoegankelijke taal geschreven. Onze antwoorden moeten je in staat stellen toch de juiste informatie te vinden.

De vragen (en antwoorden) zijn beperkt tot het werknemersstatuut. De arbeidsongeschikte zelfstandige en de arbeidsongeschikte die werkt in statutair verband of werk verricht op een andere grond dan de arbeidsovereenkomst, komen hier voorlopig niet aan bod. Voor meer info kunnen zelfstandigen terecht op de website van het RIZIV.

Ook werkgevers en de betrokken artsen zoals de behandelend arts, de arbeidsarts en de adviserend arts spelen een belangrijke rol bij werkhervatting. 

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 04/10/2023 om 14:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Met dank aan Onderzoeksteam prof. dr. Frank Hendrickx, directeur en hoofddocent; Nathalie Betsch,wetenschappelijk medewerker en Annemarie Vanderpoorten, praktijkassistent; allen werkzaam aan het Instituut voor Arbeidsrecht van de KU Leuven, Redactieraad: Hans Neefs, Ward Rommel en Eindredactie: Brecht Desplenter
Laatst aangepast op