Peniskanker

Peniskanker ontstaat doordat cellen in de penis zich ongecontroleerd vermenigvuldigen en een kwaadaardig gezwel vormen.
94 diagnoses peniskanker
op 67.087 kankerdiagnoses in 2015
(België)

Peniskanker manifesteert zich op de eikel of op de voorhuid en het heeft een bloemkool- of kratervormig aspect. Het is een langzaam groeiende kankersoort. Als het niet behandeld wordt, kan het zich verspreiden naar regionale klieren (klieren in de buurt van de penis).

De meest toegepaste behandeling bij peniskanker is een operatie (chirurgie). Chemotherapie wordt soms als aanvullende behandeling gegeven. Dit kan voor of na een operatie of in combinatie met radiotherapie.

Peniskanker is een erg zeldzame kanker. De Stichting Kankerregister registreerde in 2015 in België 94 diagnoses van peniskanker. Deze vorm van kanker komt vooral voor bij mannen boven de 50 jaar, van wie de voorhuid niet kan worden teruggeschoven over de eikel. De kanker ontwikkelt zich verscholen achter de voorhuid. Ook blootstelling aan UV-stralen kan peniskanker veroorzaken.

Forum

Weke delen sarcoom uitgezaaid

Hallo ik ben een 45 jarige man en heb voor de derde keer in 4 jaar sarcomen.Vorige  keren werd het sarcoom operatief verwijderd.
Het ging telken male over een zeer agressief Myxoid sarcoma.
Nu is het uitgezaaid naar de longen.Volgende week begin ik normaal met Chemotherapie met Doxorubicine. Tussendoor gaan ze scannen
om te zien of er beterschap is.De vooruitzichten zijn volgens de Oncoloog niet zo goed.
Zijn er nog lotgenoten met ervaringen? Dan hoor ik ze graag.

Pancreaskanker - alvleesklierkanker uitgezaaid naar lever en buikvlies

Hallo iedereen,

Ik zoek lotgenoten!
Mijn moeder heeft in juli een diagnose gekregen van pancreaskanker die uitgezaaid is daar de lever en verder in het buikholte.
De tumor zit in het lichaam en staart en is een 10tal cm groot.
Nu heeft ze in juli 3x chemo gehad en in augustus 3x chemo gehad.
Deze week hebben we een nieuwe scan + gastroscopie  laten doen.
Bij de gastroscopie zagen ze een grote maagzweer waarvoor ze nu medicatie neemt.
Verder hebben we vandaag bespreking gehad. De tumor is niet gegroeid en lijkt iets afgenomen te zijn. De tumormaker is van 15.000 naar 3.000 gedaald.
Maar ze is