Behandeling van eierstokkanker

Verschillende specialisten bespreken samen hoe ze je ziekte het best kunnen behandelen. Dat gebeurt in het multidisciplinair oncologisch consult (MOC). Je huisarts wordt daarbij betrokken en krijgt het verslag. Voor de keuze van de behandeling houden artsen vooral rekening met het stadium van de ziekte, met je conditie en je leeftijd. In overleg met jou legt de arts dan de behandeling vast.

De meest toegepaste behandelingen bij eierstokkanker zijn een operatie (chirurgie) en een behandeling met medicijnen (chemotherapie en soms doelgerichte therapie). Je arts zal vaak een combinatie van beide behandelingen aanraden, afhankelijk van de aard, de locatie en de uitgebreidheid van de tumor, van je algemene gezondheidstoestand en je leeftijd. Bestraling (radiotherapie) wordt bij eierstokkanker zelden toegepast.

Stel je arts gerust vragen over de voorgestelde behandelmogelijkheden en over mogelijke bijwerkingen van de behandeling. Als je twijfelt, kan een tweede mening van een andere specialist verhelderend en nuttig zijn.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 11/12/2023 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Met dank aan prof. dr. Sileny Han
Laatst aangepast op
Laatst medisch gereviseerd op