Borstkanker bij mannen

Hoe vertelt een man dat hij een typische vrouwenziekte heeft?
André Pauwels, ex-patiënt
Lees het verhaal
Kanker heb je minstens met z’n tweeën
Veel mensen weten niet dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. Het risico op borstkanker is voor een man wel veel kleiner dan voor een vrouw. Van de 100 gevallen van borstkanker zijn er 99 vrouw en is er 1 man. In België gaat het om zo’n 110 mannen per jaar.

Bij mannen is borstkanker veeleer zeldzaam: de ziekte maakt maar 0,3% uit van het totale aantal kankers bij mannen. De meest voorkomende behandelingen van borstkanker zijn chirurgie (een operatie), chemotherapie, radiotherapie (bestraling) en hormoontherapie. Sinds kort past men ook bij mannen borstsparende ingrepen toe en zijn zelfs borstreconstructies mogelijk. Indien gewenst wordt een tepel en zelfs borsthaar getatoeëerd.

Forum

Re: Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever

Hé Hougie,

dat is idd goed nieuws over je mama, ik neem de Ibrance 100, voor mijn lichaam was de 125 ook té zwaar
doet deugd hé als ze zo behulpzaam zijn op oncologie

Re: Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever

Dag iedereen

Lange tijd niets meer geschreven maar tzijn dan ook drukke weken geweest!

Ons moeder heeft dan ook nog even in het ziekenhuis gelegen tijdens die eerste "hete" week eind juni,gehydrateerd....

Maar bon, ze is dus 3 maand terug gestart met Ibrance 125 maar dat bleek te zwaar voor haar lichaam, dan overgestapt naar de 100, blijkbaar ook nog te zwaar voor haar en afgelopen maand dan 75 genomen maar met een ander stramien: eerste week alle dagen nemen, week 2 en 3, om de dag een pil. Vandaag is ze op controle geweest en heeft ze ook een CT scan ondergaan..... tumor in de lever niet gegroeid