Verzorging en make-up voor kankerpatiënten

Iedereen ziet er graag goed uit. En wie er goed uitziet, voelt zich ook beter en heeft meer zelfvertrouwen. Dat is zo voor wie gezond is, maar zeker ook voor wie ziek is.

U hebt een grauwe teint, u verliest uw haar en wenkbrauwen, u hebt een vermoeide uitstraling? Dat is niet prettig, maar wel heel normaal. Uw lichaam krijgt het hard te verduren door de ziekte en bovendien kunnen de behandelingen voor onaangename nevenwerkingen zorgen. Alle informatie hieroner, zowel voor vrouwen als voor mannen, vertelt u hoe u er snel beter kunt uit zien met een goed verzorgde huid, een leuk sjaaltje … Ook al bent u moe en hebt u er weinig zin in, probeer toch een paar dingen uit. Wedden dat u verrast zult zijn over het positieve effect? Look good, feel better, want wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter. 

Look good, feel better is ook de naam van een gezamenlijk project van Kom op tegen Kanker en heel wat ziekenhuizen in Vlaanderen. Samen organiseren zij workshops over make-up en verzorging voor kankerpatiënten.

Witte bloem

Huidverzorging

Voor een goede huidverzorging moet u rekening houden met verschillende zaken: vooreerst met het vet- en vochtgehalte van uw huid en met de omgevingsfactoren, maar ook met het feit dat onze huid verandert in de loop van ons leven.

Make-up

Make-up

Make-up wil het mooie en het karakteristieke van een gezicht versterken en onregelmatigheden verdoezelen. Een mooie opmaak valt niet op en vormt een harmonisch geheel.

Oogtekening

Wenkbrauwen en wimpers

Door de behandeling tegen kanker kan uw haar uitvallen. Behalve uw hoofdhaar, schaam- en okselhaar kunt u ook wenkbrauwen en wimpers verliezen. Die groeien na chemotherapie allemaal terug. Slechts in uitzonderlijke gevallen na radiotherapie is dat niet het geval. Tijdens de behandeling kunt u al een en ander doen om die erg zichtbare tekenen van uw ziekte te maskeren.

Schaar en kam

Haar

Kanker en de behandeling hebben ook gevolgen voor uw haar. Hoe verzorgt u het best uw haar? En wat te doen bij haaruitval? Waar vindt u pruiken, hoeden, mutsen, sjaaltjes? Lees het hieronder.

Zonnebril

Zonnen en welness

Het kan erg veel deugd doen om op een zonnige dag een wandeling te maken of om op een terrasje te zitten ... en voor de aanmaak van vitamine D is het zonlicht essentieel.

Kleurenanalyse

Aandacht voor kleuren en stijl

Het gebruik van de juiste kleuren en van de juiste kleding maakt eveneens een verschil. Probeer hier ook aandacht aan te besteden.

Een goede schoonheidsspecialist vinden

Laat u zich graag eens verwennen door een schoonheidsspecialist? Kies dan bij voorkeur iemand die een gespecialiseerde opleiding volgde over en/of ervaring heeft met schoonheidsverzorging voor mensen met kanker.