Aandacht voor kleuren en stijl

Het gebruik van de juiste kleuren en van de juiste kleding maakt eveneens een verschil. Probeer hier ook aandacht aan te besteden.

Waarom een kleuranalyse?

Sommige kleuren passen beter bij jou dan andere en door de juiste kleurkeuze te maken, zul je er ook beter uitzien. Je kunt je hierbij laten helpen door een kleurconsulente.

Het is belangrijk om eerst te bepalen tot welk seizoen je behoort: een lente-, zomer-, herfst- of wintertype. Ben je een zomertype of een wintertype, dan zullen eerder koude en blauwige kleuren jouw teint mooier maken. Bij een lente- of herfsttype zullen eerder warme kleuren en kleuren op basis van geel je teint flatteren.

Door verschillende doeken bij het aangezicht te brengen, kijk je samen met de kleurconsulente welke kleuren het best passen bij jouw gelaat. De juiste kleuren zullen schaduwen, rimpels en vlekken verzachten terwijl de ongeschikte kleuren ze zullen benadrukken.

Aandacht voor stijl

Met kleding kun je de minder flatterende gevolgen van een therapie of ingreep verdoezelen. Kleur is hierbij belangrijk maar ook de snit van de kleding. Door je ziekte kun je een ander silhouet krijgen, gewicht verliezen of er een paar kilo’s bij krijgen. Zoek kledij uit waarin je je comfortabel voelt en die je mindere kantjes corrigeert. Neem er de tijd voor, probeer gerust iets uit en laat je hierbij eventueel helpen.

Verkoopster toont kledij aan klant in de winkel, kleur en stijl - iStockphoto

Wie kan jou helpen?

  • Op boekeenafspraak.be vind je een erkend Kanker Beauty Professional in jouw buurt. Lees hier meer over een goede schoonheidsspecialist vinden.
  • Kijk in de agenda of er in jouw regio workshops kleur- en stijladvies voor mensen met kanker zijn.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar om 19:30
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op