Mag u uw haar weer kleuren wanneer het teruggegroeid is na chemotherapie?

Door mijn behandeling met chemotherapie ben ik mijn haar verloren. Wanneer mag ik het weer kleuren als het teruggegroeid is?

Er zijn vrouwen en mannen die hun haar meteen weer laten kleuren, maar meestal is het beter om te wachten. Dat hangt vooral af van hoe de huid van uw hoofd en uw nieuwe haar eruitzien: zijn die droog en broos van de behandeling, dan is het beter om te wachten met kleuren. Stylingproducten kunnen uw hoofdhuid en het nieuwe haar immers extra irriteren of beschadigen. Om dezelfde reden is het goed om uw nieuwe haar in het begin niet te vaak te wassen, een zachte (baby-)shampoo te gebruiken en het niet te lang of te heet te drogen. Kleuren kan weer als uw hoofdhuid opnieuw volledig bedekt is en uw haar overal ongeveer twee centimeter lang is. Omdat uw haar brozer is geworden, gebruikt u wel best haarverf zonder ammoniak.

Vraag advies aan uw kapper. Eventueel kunt u een kapper zoeken die een speciale opleiding volgde over haarverzorging voor mensen met kanker: ga naar boekeenafspraak.eu > scroll naar beneden en duid bij profiel 'Kanker' aan en bij dienstverleners 'Certified Hair Professional'.

Andere vragen over haargroei na chemotherapie