Behandeling van hodgkinlymfoom

Verschillende specialisten bespreken samen hoe ze je ziekte het best kunnen behandelen. Dat gebeurt in het multidisciplinair oncologisch consult (MOC). Je huisarts wordt daarbij betrokken en krijgt het verslag. Voor de keuze van de behandeling houden artsen vooral rekening met het stadium van de ziekte, met je conditie en je leeftijd. In overleg met jou legt de arts dan de behandeling vast.

De behandeling bestaat meestal uit chemotherapie, al dan niet gecombineerd met radiotherapie. In bepaalde gevallen stelt de arts doelgerichte therapie voor, al dan niet gecombineerd met chemotherapie. Reageert het hodgkinlymfoom niet goed op de behandeling? Of komt het lymfoom na een tijd terug? Dan kan intensieve chemotherapie gevolgd door een stamceltransplantatie een optie zijn.

Je arts kan ook voorstellen om mee te doen aan een ‘klinische studie’. Zo heb je de kans om een nieuwe behandeling te krijgen en om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek.

Stel je arts gerust vragen over de voorgestelde behandelmogelijkheden en over mogelijke bijwerkingen van de behandeling. Als je twijfelt, kan een tweede mening van een andere specialist verhelderend en nuttig zijn.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 06/12/2023 om 14:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Met dank aan dr. Eva Steel, dr. Jan Van Droogenbroeck en prof. dr. Gregor Verhoef
Laatst aangepast op
Laatst medisch gereviseerd op