Nieuws

Welkom op de nieuwe 'Alles over kanker'

Bijna dag op dag acht jaar na de 'geboorte' van deze informatiewebsite is er nu de vernieuwde versie. Met een volledig nieuwe look, heel wat nieuwigheden én de integratie van de jongerenwebsite Kankercounteren.

Acht jaar is een eeuwigheid in websiteland, dus zowel om technische als om inhoudelijke redenen was het tijd voor een nieuw kleedje. We overlopen even de veranderingen.

 1. Nieuwe look
  Naast de herkenbare illustraties van onze graficus Mariet legden we in het design vooral de nadruk op rust, leesbaarheid en een mooier gebruik van foto’s en video’s.
   
 2. Betere navigatie
  Bijna vier op vijf bezoekers raadplegen onze site via hun smartphone. Omdat een hoofdmenu dan een vervelende manier is om te navigeren, haalden we het weg. Elk type kanker heeft nu een eigen homepage. Begin dus bij het type kanker waar je informatie over zoekt, en van daaruit heb je meteen toegang tot alle relevante info. De medische info vind je via de homepagina zelf; de niet-medische via het luik Leven met kanker, dat je bovenaan elke homepagina vindt.
   
 3. Toegankelijker en begrijpbaarder
  Iederéén (bijv. ook mensen met een visuele handicap) moet van onze site kunnen gebruikmaken. Daarom lieten we de organisatie AnySurfer in verschillende fasen meekijken bij de ontwikkeling van de site. Daarnaast is alle medische info herschreven in eenvoudigere taal.
   
 4. Woordenboek
  Om de informatie nog begrijpbaarder te maken, introduceerden we de woordenboekfunctie. Moeilijkere termen hebben we paars gemarkeerd. Klik je daarop, dan komt er extra uitleg over de pagina ingeschoven. Probeer maar eens met multidisciplinair oncologisch consult.
   
 5. Nieuws
  Aangezien je deze pagina aan het lezen bent, heb je deze functie al ontdekt. Waarom hebben we een nieuwssectie (die je vindt op de algemene homepagina én op de homepagina van elk type kanker) toegevoegd? Simpelweg om jou zaken beter te kunnen signaleren. Voorheen pasten we het telkens op de site aan wanneer er een nieuwe lotgenotengroep was, of een hogere terugbetaling, of een aanpassing in de wetgeving rond verzekeringen. Maar als jij als bezoeker niet toevallig op die pagina kwam, dan ging die nieuwigheid aan jou voorbij.
   
 6. Apart jongerenluik
  Naast deze site was er ook nog kankercounteren.be, op maat van jongeren met kanker. Jongeren hebben nood aan eigen content, herkenning … maar het grootste deel van de info op deze site geldt natuurlijk ook voor hen. En dus moesten zij telkens switchen tussen twee sites. Daarom is het jongerenluik Jong en kanker?! nu geïntegreerd in de site.

Wat is er niet veranderd?

Naast alle veranderingen vind je hier nog steeds gewoon alle info. En ook:

Maar alles mooier, beter en duidelijker.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 27/03/2023 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u