Meer over pijn

Heeft u nog vragen? Wilt u er eens over praten met iemand die hetzelfde meemaakt? Misschien is een informatiesessie over pijn iets voor u, of een meer individuele begeleiding?

Vragen?

Blijf er niet mee zitten, schrijf ze op en stel ze aan uw behandelend arts, uw huisarts, een verpleegkundige of een andere zorgverlener.

Pijnlijn

Bij de Pijnlijn van de Vlaamse Pijnliga krijgt u de kans om uw verhaal te doen. Een lotgenoot luistert naar wat u bezighoudt en wisselt met u ervaringen uit. De Pijnlijn is elke werkdag bereikbaar van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur op 078 159 160.

Infosessies over pijn

Ziekenhuizen, ziekenfondsen en andere organisaties geven geregeld infosessies over pijn bij kanker. U krijgt er informatie over soorten pijn, oorzaken van pijn, pijn evalueren, pijn behandelen, mythes en praktische tips voor de patiënt en zijn omgeving. U kunt er ook ervaringen uitwisselen met andere (ex-)kankerpatiënten, hoe zij met hun pijn omgaan en wat hen daarin heeft kunnen helpen.

Zoek in de agenda van activiteiten voor mensen met kanker waar en wanneer zo’n informatiesessie plaatsvindt in uw buurt of vraag uw verpleegkundige wanneer deze infosessies in uw ziekenhuis georganiseerd worden.

Andere