Psychologische begeleiding

Leven met kanker is een hele beproeving. De diagnose, de onderzoeken en de behandeling confronteren jou en je naasten met allerlei zorgen, spanningen en onzekerheden en kunnen heftige gevoelens oproepen. Voor emotionele ondersteuning tijdens en na je behandeling kun je als patiënt of naaste terecht bij een psycholoog.

Hoe omgaan met kanker en de behandeling ervan? Hoe omgaan met de angst die gepaard gaat met de diagnose, onderzoeken en behandeling? Hoe omgaan met je tijdelijk veranderde rol in je gezin en op je werk? Hoe je verschillende sociale rollen na de behandeling weer opnemen? Hoe omgaan met vermoeidheid en depressieve gevoelens? Hoe omgaan met veranderingen op relationeel of seksueel vlak? Het zijn maar enkele voorbeelden van thema’s die je in alle vertrouwen kunt bespreken met een psycholoog als je het gevoel hebt dat ze je eigen draagkracht overschrijden.

De psycholoog helpt je om je gedachten en gevoelens (bijv. angst, boosheid, teleurstelling, verdriet, onzekerheid …) te verwoorden en een plaats te geven. Hij of zij bespreekt samen met jou welke mogelijkheden er zijn om aan je mentaal evenwicht te werken en zo je levenskwaliteit te verbeteren.

Lees wat de mogelijkheden van psychologische begeleiding zijn en hoeveel het kost.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 04/12/2023 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Met dank aan Regine Claeys (psycholoog-psychotherapeut) en Angelique Verzelen (oncopsycholoog)
Laatst aangepast op