Lotgenotencontact en lotgenotengroepen

Lotgenotencontact, of eens kunnen praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, dat is wat een lotgenotengroep in eerste instantie kan bieden. Contact met lotgenoten blijkt voor veel kankerpatiënten zeer waardevol en een goede aanvulling op de medische en verpleegkundige zorg.

Lotgenotengroepen kunnen op verschillende manieren werken: je kunt bij bijna alle groepen terecht voor individueel lotgenotencontact, vaak telefonisch of per e-mail. Sommige lotgenotengroepen gaan ook in het ziekenhuis op bezoek bij patiënten. Daarnaast organiseren lotgenotengroepen soms ook groepsactiviteiten, zoals lezingen, symposia ...

Je kunt ook online met lotgenoten in contact komen. Ben je benieuwd naar het verhaal van anderen? Wil je zelf jouw ervaringen delen? Vind in de online community van Kanker.nl iemand die hetzelfde doormaakt als jij.

Ook voor mantelzorgers kan lotgenotencontact erg nuttig zijn. Hoe houd je het vol? Waar worstel je het meest mee in jouw zorg? Wissel ervaringen uit of lees hoe andere mensen die voor iemand zorgen, zich staande houden. Vind lotgenoten die ook voor een naaste met kanker zorgen.

Lotgenotencontact tijdens bijeenkomst lotgenotengroep Think Blue Vlaanderen - Copyright: Joost Joossen

Lotgenotencontact tijdens bijeenkomst lotgenotengroep Think Blue Vlaanderen

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 01/04/2024 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op