Apps

U vindt hier een overzicht van mobiele applicaties en websites voor mensen met kanker en mensen uit hun entourage. De apps kunnen helpen bij uw ziekte en kunnen u ondersteunen bij de organisatie van de zorg. Deze apps zijn vooral gericht op wat u zelf kunt doen. Medische apps en preventie-apps (bijvoorbeeld over bewegen en voeding) vindt u hier niet.

Over de apps

De apps in deze databank zijn als zinvol beoordeeld door een expertengroep van Kom op tegen Kanker die bestaat uit patiënten en zorgverleners. Medische apps en preventie-apps (over leefstijl, bewegen, voeding, ...) vindt u hier niet. Voor medische apps met een therapeutische of diagnostische functie verwijzen we graag naar Mobile Health Belgium van de federale overheid. Voor apps die met welzijn en geestelijke gezondheid te maken hebben, is er Onlinehulp-apps.be van de Vlaamse overheid. 

Lees hier meer vragen en antwoorden over het overzicht van apps op deze website.

De apps in deze databank worden gemaakt en onderhouden door derden, Kom op tegen Kanker is dus op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud of de werking van de apps. Kom op tegen Kanker doet zijn best om enkel de applicaties te vermelden die GDPR-proof zijn, de eindverantwoordelijkheid daaromtrent ligt echter bij de eigenaar of fabrikant van de app. 

Gebruikt u een app die niet in dit overzicht staat? Bestaat een app niet meer of is er iets gewijzigd? Laat het weten aan kankerlijn@komoptegenkanker.be