AYA Match

AYA Match is een app voor jongvolwassenen met kanker. Met de app kunnen AYA's van ongeveer 18 tot 35 jaar hun omgeving laten weten waar ze hen mee kunnen helpen en kunnen ze moeilijke onderwerpen bespreekbaarder maken.

Deze app is speciaal gemaakt voor AYA's, adolescents and young adults, met kanker. 

Je nodigt via de app mensen uit je omgeving uit om mee te doen. Je kunt via de app op een luchtige manier laten weten wat je bezighoudt en waar je behoefte aan hebt op dat moment, en andersom: ook de naasten kunnen aangeven wat ze voor jou willen en kunnen betekenen.

Omdat het soms moeilijk is om luchtig contact te onderhouden over iets zwaars als kanker. Of omdat het lastig kan zijn om je omgeving te laten weten waarmee ze je wel of juist niet helpen. 'Laat maar weten of ik iets voor je kan doen' wordt hiermee concreet.

Heel simpel: zin of geen zin? Hiermee kan de AYA met een vriend gematcht worden wanneer ze die week zin hebben in dezelfde activiteit. In een chat kunnen ze de afspraak concreet maken om samen op pad te gaan, om gewoon thuis af te spreken of om samen op afstand een activiteit te ondernemen.

De app is gemaakt voor jongeren, maar kan evengoed werken voor oudere mensen met kanker. Handig om je behoeftes gemakkelijker te communiceren aan je omgeving, en ook een meerwaarde voor hen, want ze willen zo graag helpen en voelen zich vaak zo onzeker, niet goed wetende wat ze wel en niet mogen zeggen of doen. Met deze app wordt dat iets gemakkelijker.

Voor wie is de app?

Jongvolwassenen met kanker.

Door wie is de app gemaakt?

Het Nederlandse Nationaal AYA ‘jong&kanker’-platform, gemaakt naar aanleiding van een behoefte-onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen bestaat de app?

Nederlands.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 31/05/2023 om 14:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op