Hoestie.nu

Als je ernstig ziek bent, willen familie en vrienden je steunen en weten hoe het met je gaat. En jij wilt je verhaal met hen delen. Je kan daarvoor een eigen pagina maken op Hoestie.nu. Daarmee informeer je in één keer iedereen die voor jou belangrijk is (en niemand anders).

Op Hoestie.nu kan je een privépagina aanmaken om anderen te laten weten hoe het met je gaat. Er is ruimte voor updates, een kalender voor medische afspraken, een prikbord voor hulpvragen of mededelingen en een plek waar je op ieder moment kunt aangeven of je wel of niet openstaat voor bellen of bezoek. Meelezers krijgen een mailtje als er een nieuw bericht is. De website is goed beveiligd, zodat alleen mensen die je uitnodigt om een account aan te maken, uw pagina kunnen zien. Hoestie.nu won de Roche Patient Innovation Award.

De look and feel van het platform lijkt op andere sociale media. Hoestie.nu besteedt veel aandacht aan bescherming van persoonsgegevens: je enkel een login aan te maken, met je gegevens wordt er niets gedaan. Je bepaalt zelf wie je op de hoogte brengt van je pagina. Je pagina is niet te vinden via zoekmachines. Er komt ook geen reclame tussendoor. Een waardig en veilig alternatief voor Facebook of WhatsApp.

Voor wie is de website? 

Voor mensen (of hun naasten) die ernstig en langer ziek zijn.

Door wie is de website gemaakt?

Door longkankerpatiënte Anna-Eva Tulkens en Bram Verhees, in overleg met het Oncologiecentrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Hoeveel kost het?

Gratis.

In welke talen bestaat de website?

Nederlands.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 31/05/2023 om 14:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op