Gesprekshulp bij kanker

Gesprekshulp bij kanker is een Nederlandse app waarmee je gesprekken met je arts en andere zorgverleners kunt voorbereiden, opnemen en herbeluisteren.

Tijdens een gesprek met je zorgverlener weet je misschien niet welke vragen je kunt stellen, durf je bepaalde vragen niet te stellen of vergeet je door de omstandigheden iets te vragen. Deze app kan daarbij helpen.

Je kunt met de app het gesprek voorbereiden aan de hand van voorbeeldvragen. Die vragen zijn opgesteld samen met patiëntenorganisaties, en je kunt ze aanvullen met eigen vragen. De vragenlijst wordt in de app opgeslagen, zodat je ze tijdens het gesprek altijd bij de hand hebt. Met de app kan je ook het gesprek opnemen. Je kunt het dus nadien op een rustig moment herbeluisteren. 

De app is gemaakt in en voor Nederland, dus de voorbeeldvragen bevatten wel wat 'Hollandse' woorden. Overleg vooraf zeker met je zorgverlener over het opnemen van het gesprek. De vragenlijsten en opnames worden alleen op je eigen telefoon opgeslagen. Ze worden dus niet gedeeld met de makers (Kanker.nl) of anderen. Zodra de app op je telefoon staat, heb je geen internetverbinding meer nodig. De app werkt dus ook zonder internetverbinding in het ziekenhuis. Let wel op: verwijder de app met de vragen en opnames voordat je je telefoon verkoopt of wegdoet.

Voor wie is de app?

Voor kankerpatiënten en naasten.

Door wie is de app gemaakt?

Stichting kanker.nl en haar partners.

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen bestaat de app?

Nederlands.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 31/05/2023 om 14:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op