Waar vind ik een aangepaste beha?

Waar vind ik een aangepaste beha waar mijn prothese na mijn borstoperatie in past?

Er zijn enkele firma’s die zich hebben toegelegd op beha’s voor vrouwen na borstkanker, onder andere Amoena en Anita. Hun modellen zijn zeer comfortabel: ze hebben brede bandjes die niet snijden onder het gewicht van een uitwendige prothese, ze zijn niet zo breed uitgesneden zodat een prothese niet zichtbaar is als je vooroverbuigt enz. Deze lingerie wordt verkocht bij thuiszorgwinkels, bandagisten, en de betere lingeriezaken (bijvoorbeeld in Altijd Mooi dat verschillende winkels heeft). Ze verkopen ook speciale badpakken, bikini’s en nachtkledij met ingewerkte beha. U kunt ook online kopen, maar dan kunt u niet passen en dat is zeker in het begin een nadeel.

Daarnaast weten we van lotgenotengroepen dat sommige dames zweren bij hun vroegere merklingerie. De lingeriewinkel past hun beha aan door aan de achterkant een lapje stof, een hoesje, voor de prothese erin te naaien. Aarzel niet er in een lingeriewinkel naar te vragen!

Meer weten?

  • De borstverpleegkundigen (of hoofdverpleegkundigen) in de ziekenhuizen en de lotgenotengroepen voor vrouwen na een borstoperatie zijn experts in goede lokale adressen voor lingerie. U vindt hier zeker een lotgenotengroep in uw regio.
  • Lees meer over borstprotheses