Met kinderen over kanker praten in de klas

In elke klas zit er wel een leerling die kanker van dichtbij meemaakt. Hoe gaat u daar als leerkracht mee om? Hoe reageert u op de vragen waar de kinderen mee zitten? Hoe kunt u hen helpen met ermee om te gaan? En vooral: hoe vertaalt u dit naar interessante leerstof die past binnen de eindtermen en ook boeiend is voor kinderen die niet rechtstreeks getroffen zijn?

De Pet op tegen Kanker, copyright Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker ontwikkelt in het kader van de campagne De Pet op tegen Kanker samen met Uitgeverij Averbode educatief materiaal voor leerkrachten uit de basisscholen om kanker bespreekbaar te maken in de klas. Zijn beschikbaar:

  • Voor de eerste graad (eerste en tweede leerjaar): een prentenboek Kom op voor meester Rob, van Emy Geyskens en Kolet Janssen, en een (digitaal) lessenpakket (pdf)
  • Voor de tweede graad (derde en vierde leerjaar): een verhaal De pet op tegen Kanker, van Emy Geyskens en Kolet Janssen, en een (digitaal) lessenpakket (pdf)

  • Voor de derde graad (vijfde en zesde leerjaar): een verhaal Iedereen tegen Kanker, van Emy Geyskens en Kolet Janssen (enkel pdf) een (digitaal) lessenpakket (pdf)

Enkele van deze materialen zijn ook op papier te verkrijgen bij Kom op tegen Kanker. Lees hier meer over hoe gedrukt materiaal aanvragen

Meer lezen