Wij Ook België

Als lotgenotenvereniging voor patiënten met prostaataandoeningen wil Wij Ook België vzw de belangen verdedigen van haar leden en van prostaatkankerpatiënten in het algemeen. 

Wat doen we?

  • Ledenbijeenkomsten, o.a. in het OntmoetingsCentrum Antwerpen (OCA), met uiteenzettingen door experten en gelegenheid tot contact tussen patiënten.
  • Publicaties, zoals het driemaandelijks tijdschrift PROSTAATinfo, de Gids voor prostaatproblemen, het Prostaatpaspoort.
  • Jaarlijks symposium Europese Prostaatkanker Patiëntendag, georganiseerd in samenwerking met universiteiten en verenigingen van medici.
  • Website wijook.be
  • Telefonische informatieverstrekking.

Om inspraak te verkrijgen op het beleidsniveau en in de medische wereld, en de levenskwaliteit van de patiënt en zijn familie daar centraal te laten stellen, is onze vereniging actief op Europees en Belgisch vlak. We zijn erkend door US Too International, gevestigd in de Verenigde Staten. Om de kwaliteit van onze standpunten optimaal te houden, worden we bijgestaan door het Wetenschappelijk Comité Wij Ook vzw.

Wij Ook (US TOO Belgium - Wij Ook - Nous Aussi - Wir Auch) bestaat sinds 2000 en is uitgegroeid tot een stevige organisatie met zetel in Antwerpen en lokale afdelingen in Antwerpen, Mechelen, Limburg, Vlaams Brabant, Oost- en West-Vlaanderen.

Adres

Brusselstraat 51
2018 Antwerpen
België

Open in Google Maps
Met steun van: Kom Op tegen Kanker

Alle contactmogelijkheden

Wij Ook Antwerpen

Willy Walschaert

Wij Ook West (Oost- en West-Vlaanderen)

Wij Ook Oost (Limburg en Vlaams-Brabant)

Isabellestraat 17
3500 Hasselt
België

Open in Google Maps

Wij Ook Mechelen

Geerdegemvaart 150
2800 Mechelen
België

Open in Google Maps

Andere activiteiten van deze organisator

18 dec 2023

PROSTAATinfo-Avond: "De mening van de patiënt (PROMS)"

Wij Ook België
Online