Wij Ook België

Als lotgenotenvereniging voor patiënten met prostaataandoeningen wil Wij Ook België vzw de belangen verdedigen van haar leden en van prostaatkankerpatiënten in het algemeen. 

Wat doen we?

  • Ledenbijeenkomsten, o.a. in het OntmoetingsCentrum Antwerpen (OCA), met uiteenzettingen door experten en gelegenheid tot contact tussen patiënten.
  • Publicaties, zoals het driemaandelijks tijdschrift PROSTAATinfo, de Gids voor prostaatproblemen, het Prostaatpaspoort.
  • Jaarlijks symposium Europese Prostaatkanker Patiëntendag, georganiseerd in samenwerking met universiteiten en verenigingen van medici.
  • Website wijook.be.
  • Telefonische informatieverstrekking.
  • Wekelijkse bijeenkomst in het OCA voor bewegingsoefeningen, speciaal ontwikkeld voor onze leden, Feel+ genoemd.

Om inspraak te verkrijgen op het beleidsniveau en in de medische wereld, en de levenskwaliteit van de patiënt en zijn familie daar centraal te laten stellen, is onze vereniging actief op Europees en Belgisch vlak. We zijn erkend door US Too International, gevestigd in de Verenigde Staten. Om de kwaliteit van onze standpunten optimaal te houden, worden we bijgestaan door het Wetenschappelijk Comité Wij Ook vzw.

Wij Ook (US TOO Belgium - Wij Ook - Nous Aussi - Wir Auch) bestaat sinds 2000 en is uitgegroeid tot een stevige organisatie met zetel in Antwerpen en lokale afdelingen in Antwerpen, Mechelen, Limburg, Vlaams Brabant, Oost- en West-Vlaanderen.

Contactgegevens

Wij Ook België

Vrijheidstraat 32 bus 13, 2000 Antwerpen Bekijk in Google maps

Forum

Suprapubische catheter verstopt door gruis bij bestraling/blaaspasmen

Mijn vader zit halfweg zijn bestralingen.
Hij heeft een niet operabele prostaattumor, zonder uitzaaiingen.
Doordat hij niet meer op normale manier kon urineren, werd een suprapubische blaassonde geplaatst ( sonde via de buik).
Normaal moet deze 6 weken ter plaatse blijven, maar ondanks dagelijkse spoelingen is hij nu terug op spoed voor een nieuwe, na amper 2 weken.

Wie heeft hetzelfde meegemaakt en was er een oplossing?
Hopelijk plaatsen ze nu een dikkere sonde, want constant angst voor een blokkage, is geen leven.

Ook heeft hij constante pijn door blaasspasmen, hij reageert fel op de ballon van de

Re: Kostprijs? Wat kost kanker?

Beste Nina ,

Elke vorm van kanker is totaal anders ,je kiest hier voor "prostaatkanker" een vorm waar er bijna geen extra kosten komen bij kijken buiten de aankoop van pampers .Hoe het is voor mensen die bestralingen of chemo nodig hebben daar heb ik geen weet van .

Groeten,Rudi