ToeKan

Onze ToeKan (Toekomst na Kanker) richt zich tot mensen met alle vormen van kanker en is werkzaam in Ronse en omstreken.

Wat doen we?

  • (ex-)patiënten in het ziekenhuis en thuis opzoeken om hen te steunen en ervaringen te delen
  • voordrachten/lezingen door ervaren professionelen
  • recreatieve activiteiten, o.a. daguitstap, koffienamiddagen ...
  • sportieve activiteiten, o.a. wandelingen, bewegingssessies ...

Onze vereniging ontstond op vraag van (ex-)kankerpatiënten die in 2014 deelnamen aan Levensloop Ronse en een moeilijke periode doorstaan hebben met ingrepen en/of nabehandeling na kanker. De periode erna was voor hen, voor hun partner en kinderen dikwijls nog zwaarder, vooral op mentaal vlak: velen kwamen in een zwart gat terecht, hadden angst, waren bang voor contacten en vermeden gesprekken over hun ziekte. Op die manier raakten ze geïsoleerd en voelden ze zich nog slechter. Dankzij hun vrije deelname aan Levensloop zagen velen in dat er een andere en betere weg was. Samen met lotgenoten activiteiten doen, gaf hen weer vertrouwen en zin in meer contact. Daaruit ontstond Toekan.
Wij willen lotgenoten laten ervaren dat, ondanks en soms dankzij de diagnose kanker, het leven mooi is en dat we kunnen genieten van elkaar en het samen-zijn. 

Contactgegevens

ToeKan

Rode Mutslaan 179, 9600 Ronse Bekijk in Google maps

Community

Bent u benieuwd naar het verhaal van anderen? Wilt u zelf uw ervaringen delen? Vind in de online community van Kanker.nl iemand die hetzelfde doormaakt als u.