StomaVlaanderen

StomaVlaanderen  is het samenwerkingsplatform van Vlaamse stoma-lotgenotengroepen. Wij organiseren verenigingoverschrijdende patiëntenactiviteiten in en behartigen de belangen van mensen met een stoma en hun partner.

Op initiatief en met de steun van Kom op tegen kanker werd in 2009 StomaVlaanderen opgericht, een samenwerking van Vlaamse stoma-lotgenotenverenigingen.

Niettegenstaande iedere vereniging afzonderlijk zijn eigenheid bewaart en ze elk op hun manier lotgenoten onderling in contact brengen, biedt deze samenwerking toch heel wat meerwaarde voor stomadragers en hun partner. Samen kunnen we meer, bereiken we een groter aantal stomadragers en is het eenvoudiger om interessante en doelgerichte evenementen te organiseren. Zo wordt er bijvoorbeeld om de twee jaar een Vlaamse infodag georganiseerd met gerenommeerde sprekers, infomomenten en standen van diverse fabrikanten van stomamateriaal.
Na de succesvolle editie van 2016 in Leuven, trokken we in 2018 naar Hasselt. We boden de mensen met een stoma, hun partner, familieleden en alle geïnteresseerden weer een boeiende, leerrijke
en aangename studiedag aan. 

Enkele andere realisaties van StomaVlaanderen zijn bijv. de in 2014 gelanceerde toiletpas die toegang tot toiletten verschaft in heel wat handelszaken verspreid over het Vlaamse landschap en de in 2016 uitgegeven reiswijzer die heel wat stoma-materialen en -termen, in vijf verschillende talen benoemt.

In 2018 maakten we een brochure over stoma en intimiteit, een zeer gevoelig thema voor stomadragers.

StomaVlaanderen
Samen staan we sterk!

Contactgegevens

StomaVlaanderen

Forum

Behandeling Cetuximab voor uitzaaiingen lever?

Hallo daar,
Ik weet niet hoe actief dit platform nog is gezien de laatste data van de berichten, maar doe een poging tot aanzet reactie hier.

Heeft er nog iemand ervaring met behandeling van darmkanker met uitzaaiingen naar de lever en behandeling met Cetuximab/Zelboraf/ Cotellic?

Ben er zelf heel slecht van met zware huidreacties, ontstoken gewrichten/pezen, misselijkheid en rare onderhuidse rode zwellingen.
Mochten er nog lotgenoten zijn met ervaringen en tips dan hoor ik die graag.

June

Re: Poliep ontdekt

beste lynxis,effectieve antwoorden op je vragen kan ik je niet geven,want ik ben in behandeling voor borstkanker.Maar ik begrijp je bezorgdheid wel helemaal.Ook ik krijg nu nog,negen jaar nà mijn operatie die opmerking " alles is achter de rug,je bent genezen,het is voorbij".Neen,eens geconfronteerd met deze ziekte is het nooit voorbij.Wat mij veel heeft geholpen in het aanvaarden,verwerken,een plaatsje geven,... is praten met een begripvolle psychologe en vooral de steun en het luisterend oor hier op het forum.
Ik zend je veel goede moed en positieve kracht.Je mag me ook altijd een privé sturen,als je daar nood aan hebt