Ouders van een overleden kind (OVOK)

De vereniging ‘Ouders Van een Overleden Kind’ (O.V.O.K.) staat open voor alle ouders van een overleden kind, ongeacht de leeftijd of doodsoorzaak van het kind.

De lotgenotengroep O.V.O.K. wil:

  • Een hulp zijn om het verlies van het kind en de rouw verwerken en door te luisteren mee te leven.
  • ​Samen helpen zoeken naar wegen om ‘het rouwen om het verlies van een kind’ meer bespreekbaar te maken in onze maatschappij.

Wat doen we?

  • Individueel contact: Via het centraal contactadres (mail en telefoon) kunnen ouders kennismaken met de vereniging, krijgen zij de kans om  hun verhaal te doen (schriftelijk of mondeling), kunnen zij om informatie vragen of verder in contact komen met provinciale en plaatselijke medewerkers en kunnen ze dus terecht met hun nood aan begrip, hoop  en inzicht. Het uitgangspunt is en blijft zelfhulp: ouders helpen elkaar het verlies te verwerken.
  • Regionale ontmoetingsgroepen: Een belangrijk onderdeel van de werking van O.V.O.K. zijn de ontmoetingsgroepen. Verspreid over Vlaanderen zijn er twaalf groepen actief, die maandelijks of  tweemaandelijks samenkomen. Voor Antwerpen is dat in Deurne, Mechelen en Turnhout. Voor Vlaams-Brabant in Groot-Bijgaarden, Nossegem en Aarschot, voor Limburg in Houthalen en Tessenderlo, voor Oost-Vlaanderen in Belsele en Zottegem, voor West-Vlaanderen in Brugge en Hooglede.
    Ze zijn geheel vrijblijvend en worden begeleid door hiervoor gevormde medewerkers van O.V.O.K. die zelf een kind verloren hebben en zich nu inzetten om lotgenoten te helpen. Naast ontmoetingsavonden worden er op geregelde tijdstippen ook wandelingen en lezingen georganiseerd.
  • Per kwartaal verschijnt het tijdschrift 'Vergeet-mij-nietje' waarop iedere geïnteresseerde zich kan abonneren.

Contactgegevens

Ouders van een overleden kind (OVOK)

Molenpad 6, 9630 Zwalm Bekijk in Google maps

Community

Bent u benieuwd naar het verhaal van anderen? Wilt u zelf uw ervaringen delen? Vind in de online community van Kanker.nl iemand die hetzelfde doormaakt als u.