Kleine Prins

Kleine Prins vzw zet zich in Limburg in voor kinderen die voor de leeftijd van 18 getroffen worden door een vorm van kanker of een andere levensbedreigende ziekte. 

Kleine Prins vzw is in 1974 opgericht door de ouders van Steven, een kind met kanker. Ondertussen is de vzw uitgegroeid tot een grote groep vrijwillige medewerkers. Een groot deel van die vrijwilligers zijn ouders die de impact van de diagnose kanker bij een kind uit eigen ervaring kennen. Kleine Prins is hun netwerk waarbinnen ze kennis, ervaring en relaties met andere ouders en kinderen delen. Kleine Prins staat haar gezinnen bij met emotionele, materiële en financiële steun.

In de voorbije veertig jaar heeft vzw Kleine Prins een 500-tal gezinnen begeleid, in Limburg en aangrenzend. Op dit moment hebben wij 57 gezinnen in begeleiding.

Contactgegevens

Kleine Prins

Kiezelstraat 6, 3600 Genk Bekijk in Google maps

Forum

cancer what about the family

Ik stel me graag even voor: ik ben Chloe, 19 jaar. Mijn jonger zusje heeft sinds 9 jarige leeftijd een hersentumor. Ze is nu 15 jaar en heeft om het jaar controle of de tumor gegroeid is of niet. Het zijn heel moeilijke jaren, niet alleen voor haar maar ook voor mijn ouders, vrienden en voor mezelf.

Ik studeer grafisch ontwerper en wil graag een grafische campagne maken. De bedoeling is om mensen te prikkelen om te begrijpen dat de omgeving hier ook mee wordt beïnvloed. Persoonlijk vind ik dat je kanker niet alleen hebt. Vaak wordt de familie vergeten, terwijl dit ook een hele grote inpakt op hun leven heeft. Ik zelf heb als kind

Re: Kanker heb je niet alleen - Eindwerk als Gezondheidscoach

Waarschijnlijk te laat...maar je weet nooit. elienminnebo@hotmail.com