KiKOV

KiKOV-Leuven is de Kinderkanker Oudervereniging verbonden met UZ Gasthuisberg in Leuven. De vzw is ontstaan uit de ervaringen van verschillende ouders van een kind met kanker. Wij voelden dat er nood was aan ondersteuning en kennis van ouders die hetzelfde meemaken. Bekijk hier het filmpje naar aanleiding van de lancering van onze nieuwe naam.

Wij zetten ons vrijwillig in omdat we families willen helpen die met kanker bij een kind geconfronteerd worden. KiKOV wil helpen door een ontmoetingsplaats te zijn, door een luisterend oor te bieden, door patiënten en hun ouders een fijne afleiding te bezorgen. De vereniging organiseert allerlei activiteiten voor lotgenoten, patiënten en ouders, en probeert elk jaar opnieuw de lopende projecten verder te zetten met de beperkte middelen waarover we beschikken.

Contactgegevens

KiKOV

L. Thevenetlaan 9, 1500 Halle Bekijk in Google maps

Forum

cancer what about the family

Ik stel me graag even voor: ik ben Chloe, 19 jaar. Mijn jonger zusje heeft sinds 9 jarige leeftijd een hersentumor. Ze is nu 15 jaar en heeft om het jaar controle of de tumor gegroeid is of niet. Het zijn heel moeilijke jaren, niet alleen voor haar maar ook voor mijn ouders, vrienden en voor mezelf.

Ik studeer grafisch ontwerper en wil graag een grafische campagne maken. De bedoeling is om mensen te prikkelen om te begrijpen dat de omgeving hier ook mee wordt beïnvloed. Persoonlijk vind ik dat je kanker niet alleen hebt. Vaak wordt de familie vergeten, terwijl dit ook een hele grote inpakt op hun leven heeft. Ik zelf heb als kind

Re: Kanker heb je niet alleen - Eindwerk als Gezondheidscoach

Waarschijnlijk te laat...maar je weet nooit. elienminnebo@hotmail.com