Gynca's

vzw Gynca’s is een organisatie voor vrouwen met gynaecologische kanker, en biedt steun en informatie aan vrouwen die gynaecologische kanker hebben (gehad) en hun naasten. Vormen van gynaecologische kanker zijn baarmoederhals-, baarmoeder-, eileider-, eierstok-, vagina- of vulvakanker en trofoblasttumoren. vzw Gynca’s wil op basis van ervaringsdeskundigheid bijdragen aan preventie en een goede kwaliteit van zorg en leven.

Jaarlijks worden in België meer dan 3000 diagnoses van gynaecologische kanker gesteld. En toch is er heel wat onwetendheid en onbekendheid rond deze kwaadaardige tumoren, zowel bij de patiënten als bij het ruime publiek. Bij de diagnose en behandeling voelen veel vrouwen zich eenzaam en onzeker. Gynaecologische kankers worden zelden open besproken of zijn amper in de media terug te vinden.

Gynaecologische kanker heeft vaak enorme impact: vrouwen raken vervroegd in de overgang, blijven ongewild kinderloos en kunnen te maken krijgen met allerlei fysieke en emotionele gevolgen die hun (seks-) leven beïnvloeden.

vzw Gynca's biedt steun en informatie, en wil op verschillende manieren bijdragen aan preventie en een goede kwaliteit van zorg en leven.

  1. Gynca’s wil de belangen van de patiënten behartigen om de kwaliteit van leven en overlevingskansen van de patiënten te verbeteren en het bewustzijn bevorderen rond gynaecologische kankers, zodat er rond deze kankers niet langer een taboe rust.
  2. We willen vrouwen met gynaecologische kankers en hun naasten bijstaan in hun zoektocht naar betrouwbare informatie over hun ziekte, de behandelingsmogelijkheden en toegang tot de best mogelijke zorg.
  3. Door het organiseren van lotgenotencontact voor vrouwen met gynaecologische kanker willen we kansen geven tot (h)erkenning en steun en zo mogelijk helpen in het omgaan met de ziekte en de bijwerkingen.
lotgenotengroep Gynca's
Adres

Hogenakkerstraat 146
9100 Sint-Niklaas
België

Open in Google Maps
Met steun van: Kom Op tegen Kanker

Andere activiteiten van deze organisator

15 feb 2024

Samen vooruit: uw stem in kanker onderzoek.

Gynca's
Wilrijk