BorstkankerMAN vzw

Om mannen met borstkanker bewust te maken van de ziekte en de mogelijke erfelijke gevolgen ervan voor hun afstammelingen werd in 2018 BorstkankerMAN vzw opgericht. 

Wat doen we?

  • informatieve en culturele activiteiten om de ziekte onder de aandacht te brengen
  • bijeenkomsten waar lotgenoten en hun partner hun ervaringen kunnen delen

Bij borstkanker denkt men altijd aan vrouwelijke patiënten. Maar borstkanker komt ook bij mannen voor. Er zijn in België jaarlijks een honderdtal nieuwe patiënten.  Omdat de ziekte zeldzaam is en veel mensen niet eens weten dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen, wordt de diagnose vaak later gesteld. Soms te laat. Hierdoor is de prognose voor mannen met borstkanker ook ongunstiger dan bij vrouwen.

Bij een gedeelte van de mannelijke patiënten wordt de ziekte veroorzaakt door een genetische afwijking. Dat zij die genetische afwijking kunnen doorgeven aan hun zonen en dochters maakt hen onzeker en kwetsbaar. 

Contactgegevens

BorstkankerMAN vzw

Pieter Nollekensstraat 110, 3010 Kessel-Lo Bekijk in Google maps

Forum

Re: Borstprothese op maat

Dag Lien,

Ik zou je graag helpen, maar kan pas binnen een kleine maand deelnemen aan je enquete daar ik twee weken geleden pas geopereerd bent.
Momenteel heb ik nog een voorlopige prothese en moet ik wachten tot het litteken genezen is om mijn siliconen prothese te bestellen.
Daarom volgende vraag : wat is je deadline ?

Groetjes,
Sandra

Ervaring PC

Hallo,
Een half jaar geleden heb ik een borstamputatie ondergaan wegens een hormoongevoelige borstkanker. Er werd een expander geplaatst. Ik had geen chemo en bestraling nodig. Na enkele consultaties bij mijn huidige PC , second opinion  PC en advies van de HA, heb ik nu de keuze gemaakt een diepflap te laten doen, ik zal daarna waarschijnlijk nog lippofilling moeten ondergaan. Ik besef dat het een zware ingreep is en ben er wel bang voor maar ik ga mij erop instellen en me goed voorbereiden;
Ik ben zoekende naar lotgenoten die zich voor een diepflap door PC Maarten Doornaert in Zottegem lieten opereren. Hoe heb je dit ervaren?