Borst Vooruit

Borst Vooruit is een lotgenotengroep voor mensen met borstkanker in de regio Brugge.

Borst Vooruit bestaat uit ‘borstkankergenoten’ die zelf veel kracht haalden uit het delen van ervaringen. Met onze groep willen we deze mogelijkheid ook bieden aan andere lotgenoten.

Borst Vooruit is vooral een ontmoetingsplatform. Iedereen die in aanraking komt met borstkanker is welkom.

We willen lotgenoten steunen en bijeenbrengen in een positieve sfeer; ‘samen sterk’. En dat op elk moment: als de diagnose borstkanker net is gesteld, tijdens of na de behandeling maar evengoed pas maanden of jaren nadien.

Wat doen we?

Lotgenoten kunnen ons op verschillende manieren bereiken:

  • Telefonisch – we zijn beschikbaar voor een warme, individuele babbel
  • Via mail
  • Via onze website
  • Via Facebook en Instagram
  • Op onze bijeenkomsten: we organiseren op regelmatige tijdstippen thema avonden met een spreker en nadien de mogelijkheid tot een babbeltje en een drankje. De bijeenkomsten vinden plaats in het Meersenhuis (Oostmeers 3, Brugge).

Contactgegevens

Borst Vooruit

Oostmeers 3, 8000 Brugge Bekijk in Google maps

Forum

Re: Borstprothese op maat

Dag Lien,

Ik zou je graag helpen, maar kan pas binnen een kleine maand deelnemen aan je enquete daar ik twee weken geleden pas geopereerd bent.
Momenteel heb ik nog een voorlopige prothese en moet ik wachten tot het litteken genezen is om mijn siliconen prothese te bestellen.
Daarom volgende vraag : wat is je deadline ?

Groetjes,
Sandra

Ervaring PC

Hallo,
Een half jaar geleden heb ik een borstamputatie ondergaan wegens een hormoongevoelige borstkanker. Er werd een expander geplaatst. Ik had geen chemo en bestraling nodig. Na enkele consultaties bij mijn huidige PC , second opinion  PC en advies van de HA, heb ik nu de keuze gemaakt een diepflap te laten doen, ik zal daarna waarschijnlijk nog lippofilling moeten ondergaan. Ik besef dat het een zware ingreep is en ben er wel bang voor maar ik ga mij erop instellen en me goed voorbereiden;
Ik ben zoekende naar lotgenoten die zich voor een diepflap door PC Maarten Doornaert in Zottegem lieten opereren. Hoe heb je dit ervaren?