Werken chemopillen even goed als chemotherapie via een infuus?

Chemotherapie in pilvorm is even krachtig als andere vormen van chemotherapie en werkt even goed als je de chemopillen inneemt zoals de arts voorgeschreven heeft.

Er bestaan verschillende soorten chemotherapie voor verschillende kankers in pilvorm (tabletten of capsules). We noemen dat ‘orale chemotherapie’. Chemotherapie in pilvorm heeft veel voordelen, omdat je de pillen meestal thuis kunt innemen en je niet voor elke behandeling naar het ziekenhuis moet.

Sommige chemotherapie kan je niet via de mond innemen omdat de maag ze niet verdraagt of omdat ze schadelijk kan zijn als je ze inslikt. De meeste soorten chemotherapie worden nog intraveneus toegediend, met een infuus of injectie. In nog andere gevallen wordt alleen de plaats waar de tumor zit, behandeld met chemotherapie. Dat noemen we plaatselijke of lokale toediening van chemotherapie.

Orale chemotherapie kan net als intraveneuze chemotherapie tot bijwerkingen leiden. Meld bijwerkingen altijd aan je behandelend arts die je raad kan geven hoe je er het best mee kunt omgaan.

Laatst aangepast op