Brussen, broers en zussen van kinderen met kanker

‘Brussen’ hebben een broer of een zus met kanker. Het is vaak een beetje een vergeten groep, ze staan nogal eens in de schaduw van hun zieke broer of zus. Daarom zijn er ook voor hen enkele initiatieven.

Brussendag en Brussenweekend

affiche brussendag 2021 Elk voorjaar organiseert Kom op tegen Kanker een 'Brussendag' voor broers en zussen van een kind met kanker die tussen 6 en 12 jaar oud zijn.

Kom op tegen Kanker organiseert elk jaar speciaal een ‘Brussendag’ (voor brussen tussen 6 en 12 jaar) en een ‘Brussenweekend’ (voor brussen van 12 tot 18 jaar). De monitoren zorgen telkens voor enkele spetterende activiteiten waarop de kinderen gewoon onbezonnen zichzelf kunnen zijn. Er hoeft niet gepraat te worden over hun zieke broer of zus, voor de meeste kinderen volstaat het om te weten dat de anderen hetzelfde meegemaakt hebben om zich op hun gemak te voelen.

Mee met de brussen?

Ben jij ook een brus? Vraag een verpleegkundige in het ziekenhuis waar jouw broer of zus behandeld wordt eens naar de Brussendag (in het voorjaar) of het Brussenweekend (in het najaar) van Kom op tegen Kanker (of laat je ouders er eens naar vragen!). De ziekenhuizen regelen alle inschrijvingen.

Andere opvang van broers en zussen

  • Behalve de Brussendag en het Brussenweekend, die Kom op tegen Kanker samen met de ziekenhuizen organiseert, financiert Kom op tegen Kanker nog enkele Brussenprojecten binnen de ziekenhuizen. Dat zijn projecten voor de opvang van broers en zussen van kankerpatiëntjes in het ziekenhuis, wanneer de ouders op bezoek zijn bij de zieke broer of zus. Bekijk welke projecten steun krijgen van Kom op tegen Kanker.
  • Andere initiatieven voor broer en zussen van kinderen met kanker:
    Villa Vagebond (regio Tremelo)