Individuele steun en opvang in het ziekenhuis

Heb je nood aan een babbel? Wil je je verhaal eens doen bij iemand anders dan je partner, familie of het verplegend personeel? Een zorgvrijwilliger is hiervoor de ideale persoon. Er is in heel wat ziekenhuizen permanentie van zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker.

Zorgvrijwilligers verzekeren een of meerdere halve dagen permanentie op de afdelingen waar kankerpatiënten gehospitaliseerd of in behandeling zijn (dagkliniek, radiotherapie, hospitalisatie).

De bedoeling van deze vrijwilligerswerking is niet de bestaande hulpverlening van verpleegkundig personeel, psychologen, sociaal werkers ... over te nemen, maar ze aan te vullen.

De zorgvrijwilligers informeren de patiënten over de diensten van Kom op tegen Kanker en andere instanties en organisaties, ze zijn een luisterend oor en ze kunnen problemen van patiënten signaleren aan de zorgverleners in het ziekenhuis. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar mensen in een moeilijkere sociale situatie (bijvoorbeeld alleenstaanden), patiënten met financiële problemen, mensen met weinig opvang van familieleden, buren of vrienden, mensen met een migratieachtergrond ...

Zorgvrijwilliger Ann Huber - Copyright Kom op tegen Kanker/Joost Joossen

Ann is een van de bijna 400 zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker. Zij gaat wekelijks op bezoek bij patiënten in het ziekenhuis.

Zorgvrijwilligers Kom op tegen Kanker

Ontdek waar en wanneer de zorgvrijwilligers aanwezig zijn in het ziekenhuis waar jij of een naaste wordt behandeld.

Heel wat ziekenhuizen hebben ook een oncolounge voorzien, een rustige aparte ruimte met een gezellige, huiselijkere inrichting, zodat patiënten even kunnen ontsnappen aan de steriele omgeving van de behandelruimtes. 

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 29/04/2024 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op