Doorlevers. Ervaringsverhalen over doorleven met kanker

In Doorlevers van Danielle Hermans vertellen vijftien mensen – jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin – hoe zij omgaan met het leven met kanker.

Inhoud

Door nieuwe, soms experimentele, medische behandelingen leven mensen met levensbedreigende kanker maanden, zelfs jaren, langer dan verwacht. Iedereen haalt opgelucht adem: ‘Het gaat weer goed.’ Maar zo simpel ligt het niet.

Hoe pak je de draad weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Begrijpen je werkgever en bedrijfsarts in wat voor wereld je je nu bevindt? En jij? Begrijp jij jezelf nog? Veel doorlevers lopen er bijna dagelijks tegenaan dat er voor hen weinig plek in de maatschappij is.

Hoe zit het met je partner en hoe leg je het aan je kinderen uit? En hoe pakken je vrienden het op? Gaan ze dichter bij je staan of nemen ze juist afstand?

Gegevens

Auteur(s) Daniëlle Hermans en Barbara Slagman
Uitgever Ambo|Anthos
Jaar van uitgifte 2020
Aantal pagina’s 195

Op bibliotheek.be zie je in welke bibliotheken dit boek gratis beschikbaar is. Elke openbare bibliotheek kan een boek dat ze zelf niet bezit, voor jou aanvragen bij een andere openbare bibliotheek (dat kost tussen 1,5 en 5 euro). Koop je het boek liever? Je vindt het mogelijk in je boekhandel of online. Voor advies over boeken kun je terecht bij de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker.

Doorlevers

Bekijk ook deze boeken

cover Kanker in de slaapkamer
Boek

Kanker in de slaapkamer

Kristel Mulders, Jorane Janssens, Ann Bogemans
Leven in termijnen
Boek

Leven in termijnen

Waheeda Shadood
Boek

Écht de sjaak!

Kasper Klaarenbeek
Cover Dit is mijn hoofd niet meer
Boek

Dit is mijn hoofd niet meer. Over-leven met een gekwetst brein

Dominique Deseure