Hoestie.nu

Een website waarmee patiënten hun omgeving eenvoudig kunnen laten weten hoe het met ze gaat. Door een privépagina aan te maken met ruimte voor updates, een kalender voor medische afspraken, een prikbord voor hulpvragen of mededelingen en een plek waar u op ieder moment kunt aangeven of u wel of niet openstaat voor bellen of bezoek. Meelezers krijgen een mailtje als er een nieuw bericht is. Goed beveiligd, zodat alleen mensen die u uitnodigt om een account aan te maken, uw pagina kunnen zien. Hoestie.nu won de Roche Patient Innovation Award.

Aandachtspunten van onze adviesgroep

De look and feel van het platform lijkt op de vertrouwde sociale media. Hoestie.nu besteedt veel aandacht aan bescherming van persoonsgegevens: u hoeft enkel een login aan te maken, met uw gegevens wordt er niets gedaan. U bepaalt zelf wie u op de hoogte brengt van uw pagina. Uw pagina is niet te vinden via zoekmachines. Er komt ook geen reclame tussendoor. Een waardig en veilig alternatief voor Facebook en WhatsApp.

Voor wie is de app? 

Voor mensen (of hun naasten) die ernstig en langer ziek zijn.

Door wie is de app gemaakt?

Door longkankerpatiënte Anna-Eva Tulkens en Bram Verhees, in overleg met het Oncologiecentrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen is de app beschikbaar?

Nederlands.

Onze beoordeling
Beschikbaar op

Waar vind ik de app?

Website

Bekijk ook deze apps