AYA Match

Met de app kunnen jongvolwassen kankerpatiënten van ca. 18 tot 35 jaar (AYA's) hun omgeving laten weten waar ze hen wel of niet mee kunnen helpen en kunnen ze moeilijke onderwerpen bespreekbaarder maken. U nodigt via de app mensen uit uw omgeving uit om mee te doen. De AYA kan via de app op een luchtige manier laten weten wat hem bezighoudt en waar hij behoefte aan heeft op dat moment, en andersom: ook de naasten kunnen aangeven wat ze voor u willen en kunnen betekenen.

Omdat het soms moeilijk is om luchtig contact te onderhouden over iets zwaars als kanker. Of omdat het lastig kan zijn om uw omgeving te laten weten waar ze u  wel of juist niet mee helpen. 'Laat maar weten of ik iets voor je kan doen' wordt concreet.

Heel simpel: zin of geen zin? Hiermee kan de AYA met een vriend gematcht worden wanneer ze die week zin hebben in dezelfde activiteit. In een chat kunnen ze de afspraak concreet maken om samen op pad te gaan, om gewoon thuis af te spreken of om samen op afstand een activiteit te ondernemen.

Aandachtspunten van onze adviesgroep

De app is gemaakt voor jongeren, maar zou evengoed voor ouderen geschikt kunnen zijn. Handig om uw behoeftes gemakkelijker te communiceren aan uw omgeving, en ook een meerwaarde voor hen, want ze willen zo graag helpen en voelen zich vaak zo onzeker, niet goed wetende wat ze wel en niet mogen zeggen of doen. Met deze app wordt dat iets gemakkelijker.

Voor wie is de app?

Jongvolwassenen met kanker (ook adolescents and young adults of AYA’s genoemd).

Door wie is de app gemaakt?

Het Nederlandse Nationaal AYA ‘jong&kanker’-platform, gemaakt naar aanleiding van een behoefte-onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

Hoeveel kost de app?

Gratis.

In welke talen is de app beschikbaar?

Nederlands.

Onze beoordeling
Beschikbaar op

Waar vind ik de app?

Download voor Android

Bekijk ook deze apps