Support4AYA-sessie 'ouders aan de zijlijn'

Gent
-

Normaal gezien richten Support4AYA-sessies zich tot 16- tot 35-jarigen die getroffen zijn door kanker. AYA staat voor Adolescents & Young Adults.

Deze sessie is bedoeld voor ouders van AYA'S.
Dit is een herhaling van de sessie voor ouders die we in 2022 en 2023 aanboden. Deze sessie is bedoeld voor ouders die dit infomoment nog niet eerder hebben meegevolgd. Ouders die er tijdens één van de vorige edities bij waren, kunnen wel inschrijven voor de sessie van 18 juni.

23 apr 2024

Als ouder van een jongvolwassen kind met kanker beleef je de ziekte intens mee. Tijdens deze sessie staan Anneleen Raes & Nathalie Vandecasteele daar uitgebreid bij stil. Beiden zijn klinisch psycholoog in het Kankercentrum van het UZ Gent.

Als ouder is het niet evident om een goed evenwicht te vinden tussen (terug) zorgen voor je kind enerzijds en zijn/haar autonomie respecteren anderzijds. Zeker wanneer je kind bijna of net op eigen benen staat, is het niet makkelijk om daarin de juiste balans te vinden.

Anneleen en Nathalie staan stil bij enkele vaak gestelde vragen. Wat kan je als ouder doen? Hoe zorg je voor je eigen draagkracht?...

Deze sessie is gratis. Ze begint om 19u en duurt tot 21u.

Het Majin Huis verzorgt dit specifieke AYA-aanbod met de steun van Care4AYA vzw en in samenwerking met het UZ Gent, dat erkend is als AYA-referentiecentrum. AZ Maria Middelares, AZ Jan Palfijn Gent en AZ Sint-Lucas maken dit AYA-aanbod mee bekend.

Georganiseerd door

Wanneer
-
Adres
Het Majin Huis

Sint-Elisabethplein 7
9000 Gent
België

Open in Google Maps
Info / Inschrijving

Het Majin Huis verzorgt dit specifieke AYA-aanbod met de steun van Care4AYA vzw en in samenspraak met de vier Gentse ziekenhuizen: UZ Gent, AZ Maria Middelares, AZ Jan Palfijn en AZ Sint-Lucas.

Andere activiteiten van deze organisator

30 apr 2024

Psychosociale begeleiding

Het Majin Huis
Gent
30 apr 2024

Groepssessie rond omgaan met vermoeidheid

Het Majin Huis
Gent
30 apr 2024

Make-upsessie

Het Majin Huis
Gent