Praatcafé Special: de kracht van muziek tijdens een ziekteproces

Leuven
-
25 apr 2024

Van harte welkom in ons maandelijkse Praatcafé! Op 25 april hebben we muziektherapeute Fien Sleeuwagen te gast. Zij begeleidt een groepssessie waarin je samen met haar de muziek beluistert die voor jou betekenis heeft of had tijdens je ziekteproces.

Is er muziek die jou kracht en moed gaf in moeilijke periodes? Die ook vandaag nog heel betekenisvol is, of helemaal niets meer losmaakt? Of meer nog, is er muziek waar je liever nooit meer naar luistert? Kortom: hoe krachtig en helend, of hoe moeilijk en confronterend kan muziek zijn tijdens en na een intense ervaring? Er is ruimte om je eigen muziek te laten horen en het verhaal erachter te delen. Ook het luisteren naar de keuzes van anderen kan verbindend en inspirerend zijn. Of misschien is bepaalde muziek vandaag confronterend voor jou en kunnen we samen een manier vinden om ze los te laten?

Fien Sleeuwagen is een gepassioneerde muziektherapeut met een achtergrond in zowel muziek als therapeutische benaderingen. Ze creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin ieders emoties verkend en geuit kunnen worden. Fien gebruikt verschillende muzikale technieken om te communiceren en te verbinden.

 

Plaats van afspraak: het Inloophuis. De deur staat open vanaf 19u. Ons huis bevindt zich in de Koning Leopold I-straat 33 in Leuven en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (Station Leuven, bushaltes rector De Somerplein of J. Stas). Parkeren kan vlakbij in stadsparking Ladeuze (Monseigneur Ladeuzeplein).

Fien hoort ter plaatse graag welke muziek, welk liedje je wil laten horen, en speelt het dan voor iedereen af.

Deze muzikale sessie is gratis. Graag inschrijven via de inschrijvingsknop of in het Inloophuis: 016 19 07 07. 

Georganiseerd door

Wanneer
-
Adres
Inloophuis Leuven

Koning Leopold I-straat 33
3000 Leuven
België

Open in Google Maps
Info / Inschrijving

Andere activiteiten van deze organisator

04 mei 2024

Rondleiding historische site Abdij van Park

Inloophuis Leuven
Leuven
04 mei 2024

Lichaamsmassage (11.30u)

Inloophuis Leuven
Leuven
07 mei 2024

Nieuwe reeks creatieve therapie

Inloophuis Leuven
Leuven