infomoment : "slapen, lig er niet van wakker" met Prof. dr. J. Verbraecken

Antwerpen
-
26 apr 2024

Goed slapen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, en zorgt voor vitaliteit, gezondheid en een kwalitatief en beter leven.  

 

Slecht slapen kan je aanpakken en voorkomen door strikte “slaaphygiëne”.  Uitlokkende oorzaken dienen steeds te worden nagegaan.  Volgende aspecten zullen bondig in deze voordracht aan bod komen: Waarom slapen we ? Hoe realiseer je een gunstig 'slaap-klimaat'?  Wat is de plaats van slaappillen ?  Kunnen relaxatie en ontspanning helpen ?  Wanneer slaaponderzoek ?  Gevolgen van een gestoorde nachtrust ?  Op deze en vele andere vragen geeft Prof. Verbraecken een verhelderend antwoord.  Wie deze voordracht heeft gevolgd krijgt alleszins een andere kijk op gezond slapen.

Prof Verbraecken is longarts-slaapexpert, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.  Voorlichting en informatie staan hoog bij hem in het vaandel.  Naast het “Leerboek Slaap en Slaapstoornissen” (voor professionals) schreef hij het boek “SOS Slaap”, “Slaap. Het nieuwe medicijn” en “Nooit meer snurken. De Beste oplossingen bij slaapapneu” voor het brede publiek.   

Inschrijven verplicht voor 22/04/2024

Deze contactnamiddag is enkel voor lotgenoten!

Georganiseerd door

Andere activiteiten van deze organisator

31 mei 2024

infomoment : "Voeding anders bekeken" met L. Van den Wijngaert

Naboram
Antwerpen
13 jun 2024

infoavond rond Borstreconstructie met Dr. S. Colpaert

Naboram
Antwerpen
28 jun 2024

Stadswandeling in Antwerpen

Naboram
Antwerpen