Wat met een pruik die ik niet meer nodig heb?

Kan ik iemand anders een plezier doen met mijn pruik die ik niet meer nodig heb?

U bent niet de enige die ons vraagt wat u kunt doen met een pruik die u niet meer nodig hebt. U kunt altijd een lotgenotengroep uit uw buurt bellen om te vragen of zij er iets mee kunnen doen of het Open Huis Alegria in Turnhout (014 88 81 11, info@alegriavzw.be). U kunt uw pruik ook schenken aan de organisaties hieronder. Enkele ex-patiënten kwamen op het idee om gebruikte pruiken, sjaaltjes, hoedjes enz. te verzamelen. Na een grondige reiniging en controle bieden zij de pruiken opnieuw aan andere patiënten aan die het bijv. financieel moeilijker hebben. Opgelet: enkel synthetische pruiken worden aanvaard; pruiken van echt haar zijn complex voor hergebruik en duur in onderhoud.

  • Dress your head uit Brugge: geef uw pruik of sjaaltjes als ze nog van goede kwaliteit zijn af aan de (borst)verpleegkundigen van het AZ Sint-Jan Brugge en de Koninklijke Villa in Oostende. U kunt ze ook opsturen, afgeven of laten afhalen (indien in de buurt van Brugge) bij Anita Van Osselaer of Els Decroos van Dress your head, tel. 0498 51 22 19 (Anita), e-mail: vanosselaera@gmail.com of elsdecroos@hotmail.com. Neem contact op met Anita als u graag gebruikmaakt van een gedragen pruik. U kunt dan discreet een pruik gaan passen en kiezen. Pruiken worden in bruikleen gegeven tegen een waarborg van 50 euro.
  • Hair in a box (HIB) uit Antwerpen: geef uw pruik of sjaaltjes als ze nog van goede kwaliteit zijn af aan de borstverpleegkundigen van het UZ Antwerpen. U kunt ze ook opsturen naar of afgeven bij Mieke Schonagen, Petrus Stockmanslaan 13 in 2950 Kapellen. Hair in a box heeft ondertussen enkele honderden pruiken liggen die wachten op een drager (en wil hierbij iedereen die een pruik wegschonk, enorm bedanken)! Geïnteresseerden kunnen via hib@hairinabox.be of via 0477 75 01 01 een afspraak (op dinsdag) maken om een (gedragen) pruik te passen en te kiezen. U betaalt hier 50 euro voor een pruik van zeer goede kwaliteit.
  • Huis Klaas uit Antwerpen: winkel zonder kassa waar mensen met kanker onder andere kleren en sieraden gratis kunnen kopen. Voor kankerpatiënten die het financieel moeilijk hebben. Contact: tel. 03 443 46 36, www.facebook.com/HuisKlaas/
  • Kapperszaak Ton sur ton in Kortrijk: tel. 056 45 61 23