Wat als een kankerpatiënt koorts krijgt en de huisarts aanraadt om naar het ziekenhuis te gaan? Is dat wel veilig?

Wat als een kankerpatiënt bijvoorbeeld koorts krijgt en de huisarts aanraadt om naar het ziekenhuis te gaan? Is dat wel veilig?

Ja, u kunt veilig terecht op alle ziekenhuisafdelingen: de spoedafdeling, intensieve zorg en alle andere ziekenhuisafdelingen. Overal staan artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen en nog heel wat andere medewerkers klaar om de best mogelijke zorg te geven. Als u op dit moment in behandeling bent voor kanker, is het erg belangrijk dat u meteen belt met de oncocoach of oncoloog van het ziekenhuis bij koorts van meer dan 38 °C of bij een aanhoudende lichte verhoging (van bijvoorbeeld 37,5 °C). Lees hier meer over bijwerkingen van chemotherapie.

In de afbouwfase van de coronamaatregelen zijn er voor COVID-patiënten nog voorbehouden bedden beschikbaar op spoed en intensieve zorgen, maar er zijn geen volledig opgesplitste diensten meer voor COVID- en niet-COVID-patiënten zoals eerder in de coronacrisis. Ziekenhuizen bereiden zich voor om bij een eventuele nieuwe COVID-besmettingsgolf weer snel extra bedden voor intensieve zorg en gewone zorg vrij te maken.