Wanneer worden de bevolkingsonderzoeken naar kanker weer opgestart?

De bevolkingsonderzoeken naar kanker (borstkanker, dikkedarmkanker, baarmoederhalskanker) werden wegens het coronavirus half maart stopgezet. Wanneer worden ze weer opgestart?

De bevolkingsonderzoeken naar kanker (borstkanker, dikkedarmkanker, baarmoederhalskanker) werden half maart stopgezet.

  • Vanaf maandag 11 mei worden de bevolkingsonderzoeken baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker weer opgestart, en worden er weer uitnodigingsbrieven verstuurd. Voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kunnen deelnemers dus weer een uitstrijkje inplannen bij hun huisarts of gynaecoloog.
  • De heropstart van het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt voorbereid, maar voorlopig is er nog geen definitieve datum. 

Omdat er voor het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker de komende maanden meer uitnodigingen zullen verstuurd worden dan gewoonlijk, is het mogelijk dat deelnemers iets langer moeten wachten op hun resultaat. Er wordt echter gestreefd om het resultaat binnen de 14 kalenderdagen te bezorgen.

Lees de meest recente info:

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht op het gratis nummer 0800 60 160 of via mail op info@bevolkingsonderzoek.be.