Waar kan ik mensen vinden om mee te praten over mijn ziekte?

Ik heb al lang kanker en ik voel mij echt alleen. Waar kan ik mensen vinden om eens mee te praten, iemand die weet wat ik doormaak?

Kanker heeft een sterke invloed op een mensenleven, en iedereen zoekt daar zijn eigen weg in. Maar het kan een enorme steun zijn om te horen hoe anderen hun weg gezocht hebben. En daarvoor zijn er overal in Vlaanderen lotgenotengroepen voor mensen met kanker.

Heb geen schrik om zelf het eerste contact te leggen met een lotgenotengroep, bel of mail ze. Die mensen weten hoe u zich voelt en zullen er alles aan doen om een lotgenoot te vinden niet te ver bij u vandaan. Ze kunnen een bezoekje regelen, of een telefoongesprek.

Lotgenotengroepen organiseren geregeld bijeenkomsten of informatieavonden organiseren. Ook dat kan misschien iets voor u zijn, want bijna altijd is er daar gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Lotgenotengroepen hebben dikwijls ook een informatieblad, nieuwsbrief en een website met nieuws over recente ontwikkelingen in de behandeling of de zorg, over tegemoetkomingen enz. Lotgenotengroepen zijn dus veel méér dan alleen praatgroepen.

Bel de Kankerlijn op 0800 35 445, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur voor een lotgenotengroep in uw buurt. Stel uw vraag op www.kankerlijn.be, per e-mail op kankerlijn@komoptegenkanker.be, of zoek hier een groep in uw regio.

Er zitten ook elke dag lotgenoten in de community. U kunt daar de verhalen van anderen lezen en zelf vragen stellen of uw verhaal doen. Ook op groepsactiviteiten van Kom op tegen Kanker en andere organisaties kunt u lotgenoten ontmoeten. Zoek naar een activiteit in uw regio in onze activiteitenagenda.