Op welke websites vind ik correcte informatie over nevenwerkingen?

Mijn moeder heeft na haar ingreep voor darmkanker last van pijn en tintelingen in haar handen en voeten. Ze heeft dat al aan de dokters gemeld, maar ze heeft het gevoel dat er niet echt naar geluisterd wordt. Ik ben dan zelf online gaan zoeken voor haar, maar daar lees ik vooral niet erg geruststellende dingen. Wat kan ik doen?

Ons eerste advies als het gaat over een kankerbehandeling of bijwerkingen ervan: vraag het goed na bij de behandelend arts, dring aan, vraag om de verantwoordelijke arts te spreken als uw moeder telkens verschillende dokters heeft gezien. Als hij het ook niet weet, of u hebt het gevoel dat er niet voldoende naar uw moeder geluisterd wordt, is het zeker nuttig om over de pijn te vertellen aan de huisarts van uw moeder of om advies te vragen aan een andere specialist.

Wat uw zoektocht online betreft: het internet is handig om informatie op te zoeken, maar het is niet altijd makkelijk om een onderscheid te maken tussen juiste informatie en foute of zelfs misleidende informatie. Op websites van ziekenhuizen, ziekenfondsen, overheidsinstellingen, beroepsverenigingen of patiëntenorganisaties hebt u de grootste kans om correcte en genuanceerde informatie te vinden: zonder commerciële achtergrond, nagelezen door experts en actueel. Voor contact met lotgenoten en om ervaringen uit te wisselen, kunnen internetfora of Facebookgroepen bijzonder nuttig zijn. Drie informatieve sites over kanker die we aanraden: