Kan ik als ex-kankerpatiënt een quarantainegetuigschrift krijgen voor mijn werk?

Voor mensen die niet ziek zijn maar die uit voorzorg voor een besmetting met het coronavirus toch in thuisquarantaine moeten blijven (met name personen die tot een risicogroep behoren), is er inderdaad een speciaal medisch attest: het zogenaamd 'quarantainegetuigschrift'. Wie een quarantainegetuigeschrift heeft, mag in het algemeen de woning niet verlaten. 

Neem voor het attest contact op met uw behandelend arts. Die zal het best kunnen beoordelen of er bij u effectief sprake is van een verminderde immuniteit en u dus een verhoogd risico loopt. Is dat inderdaad het geval, dan kan uw dokter u zo'n preventieve quarantaine voorschrijven. 

In de komende periode blijft telewerken waar mogelijk nog de norm. Is dat bij u mogelijk, maak daar zeker gebruik van. Dan blijft u in een veilige omgeving aan de slag en blijft uw werkgever uw loon uitbetalen. Is dat niet mogelijk, dan geeft het attest u recht op een uitkering voor tijdelijke werkloosheid. 

Het attest is er ook voor wie in nauw contact is geweest met een geïnfecteerde persoon of voor wie zelf besmet is maar geen symptomen vertoont. 

Lees meer informatie over het attest en meer informatie over tijdelijke werkloosheid.