Voor ouders van jongeren met kanker

Als je zoon of dochter de diagnose kanker krijgt, gaat je leven er in één klap heel anders uitzien. Naast ouder word je meteen ook mantelzorger. Lees alle praktische informatie voor ouders van jongeren met kanker, naast heel wat tips om de zorg draaglijk te houden.

Wat betekent het om mantelzorger te zijn?, Waar kun je terecht voor praktische hulp?, Hoe blijf je ook goed voor jezelf zorgen? ... Lees deze info en allerlei andere tips voor mantelzorgers.

Psychologische begeleiding

Als ouder kun je (net als partners, kinderen, broers, zussen ...) in het ziekenhuis waar je zoon of dochter behandeld wordt evenzeer een gesprek aanvragen met de oncopsycholoog. En ook buiten het ziekenhuis kun je terecht bij psychologen die ervaring hebben met de begeleiding van mensen met kanker en/of hun naasten.

jonge vrouw met kanker en vader

Voeding

Als ouder van een jongere van kanker staat u mogelijk ook in voor zijn of haar dagelijkse voeding. Weet dat voedingsadviezen voor elke kankerpatiënt anders zijn. Hieronder een opsomming van waar je terechtkunt en meer informatie.

  • Ondervindt jouw zoon of dochter voedingsproblemen tijdens of na een behandeling, maak dan zeker een afspraak bij een oncodiëtist. Die geeft o.a. voedingsadvies om bijwerkingen van de ziekte of de behandeling tegen te gaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om ongewenst gewichtsverlies of ongewenste gewichtstoename, misselijkheid, smaakveranderingen, mond- en slikproblemen …

Initiatieven voor de broers of zussen van jouw jongere met kanker

Mogelijk heb je als ouder van een jongere met kanker nog andere kinderen. Weet dat er voor hen ook verschillende initiatieven zijn.

Stel je vraag over kanker

Contacteer de Kankerlijn

Bel 0800 35 445
Nu niet beschikbaar
Ma-vrij 9-12u en 13-17u
Chat met de Kankerlijn
Nu offline Beschikbaar op 22/04/2024 om 09:00
Ma 9-12u
Woe 14-17u en 19:30-22:30u
Laatst aangepast op