Voor ouders van jongeren met kanker

Als uw zoon of dochter de diagnose kanker krijgt, gaat uw leven er in één klap heel anders uitzien. Naast ouder wordt u meteen ook mantelzorger. In dit luik brengen we alle praktische informatie samen voor ouders van jongeren met kanker, naast heel wat tips om de zorg draaglijk te houden.

Psychologische begeleiding

Als ouder kunt u (net als partners, kinderen, broers, zussen ...) in het ziekenhuis waar uw zoon of dochter behandeld wordt evenzeer een gesprek aanvragen met de oncopsycholoog. En ook buiten het ziekenhuis kunt u terecht bij psychologen die ervaring hebben met de begeleiding van mensen met kanker en/of hun naasten. Lees meer over psychologische begeleiding.

Voeding

Als ouder van een jongere van kanker staat u mogelijk ook in voor zijn of haar dagelijkse voeding. Weet dat voedingsadviezen voor elke kankerpatiënt anders zijn. Hieronder een opsomming van waar u terechtkan en meer informatie.

Initiatieven voor de broers of zussen van uw jongere met kanker

Mogelijk hebt u als ouder van een jongere met kanker nog andere kinderen. Weet dat er voor hen ook verschillende initiatieven zijn.

Medische info

Alle informatie over de ziekte en behandeling van uw zoon of dochter is op deze website te vinden via volgende menu-items: