Jong en kanker? Waar kunt u terecht?

 

Bent u tussen 17 en 35 jaar en hebt u kanker (gehad)? Ontmoet leeftijdsgenoten die het ook hebben meegemaakt en kom naar een van de jongerenactiviteiten van Kom op tegen Kanker. Voor jongeren die kanker hebben of die net uit behandeling zijn, maar ook voor jongeren die, soms na jaren, voelen dat hun kankerverleden nog steeds hun leven beïnvloedt.

Ontmoetingsdagen

Ontmoetingsdag voor jongeren met kanker foto VLK/Yves Coussement

Wilt u graag eens ervaringen uitwisselen met lotgenoten? Kennismaken met leeftijdsgenoten die direct snappen wat het betekent om kanker te hebben? Een dagje ertussenuit? Dan zijn de ontmoetingsdagen ideaal voor u.

Bekijk op kankercounteren.be wanneer en waar de volgende ontmoetingsdag plaatsvindt.

De ontmoetingsdagen zijn gratis en met het oog op de bereikbaarheid altijd in de buurt van een station.

Vakantie met lotgenoten aan zee

Vakantie voor jongeren met kanker aan zee, foto VLK/Yves Coussement

Vijf dagen weg van het ziekenhuis of thuis, misschien wel een welgekomen rustpauze. U krijgt de kans om leeftijdsgenoten te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten als u. Alles in uw tempo. Alles mag, niets moet.

Geen verplichte gesprekken over kanker, wel een vrij aanbod. Ga uit de bol tijdens de golf of de fuif, laat u verwennen in het wellnesscentrum, geniet van een luchtdoop, een etentje of kom gewoon even tot uzelf.

De vakantie is in handen van een geweldige begeleidingsploeg met vier verpleegkundigen, die u - in overleg met uw behandelend arts - graag alle nodige zorgen geven. Elk jaar in oktober in Oostende. Gratis. Op kankercounteren.be vindt u meer informatie over de vakantieweek.

Buddy's voor jongeren met kanker

Jong en kanker? Misschien kan een buddy je ondersteunen? Foto VLK/Luc Magnus

Bent u tussen 14 en 35 en hebt u kanker of kanker gehad? Dan kunt u zich laten coachen door een buddy.

Een buddy is iemand die geregeld tijd voor u vrijmaakt en afhankelijk van uw vragen of verwachtingen kijkt wat hij of zij voor u kan doen: helpen met praktische dingen (studie, financiën ...), u ondersteuning geven tijdens of (soms jaren) na uw ziekte, uw leefwereld weer verbreden, u in contact brengen met lotgenoten ...

De buddy's zijn zorgvrijwilligers die een intense opleiding kregen en vertrouwd zijn met kanker en alles wat erbij komt kijken. U leest er alles over op kankercounteren.be.

Website Kankercounteren

Vind lotgenoten en lees hun verhaal op www.kankercounteren.be.