Voor mensen met een migratieachtergrond

Hebt u kanker (gehad) en hebt u een migratieachtergrond? Hebt u vragen en zorgen over uw gezondheid en wilt u er met iemand over praten? Kom op tegen Kanker kan u in contact brengen met een zorgvrijwilliger voor een persoonlijk, vertrouwelijk contact. U kunt ook lotgenoten ontmoeten op een van onze koffiemiddagen, met vrouwen (of mannen) die ook kanker (gehad) hebben en uw culturele of religieuze achtergrond delen.

Persoonlijk contact in het ziekenhuis of thuis

Kom op tegen Kanker is er ook voor mensen van een andere culturele of religieuze achtergrond

Wilt u uw verhaal eens toevertrouwen aan iemand? Hebt u vragen en zorgen over uw gezondheid waarmee u niet bij een dokter terechtkunt? Laat het ons weten. Kom op tegen Kanker zoekt voor u iemand voor een persoonlijk contact.

Kom op tegen Kanker werkt hiervoor met zorgvrijwilligers die een luisterend oor en ondersteuning bieden. De vrijwilligers kunnen problemen signaleren aan zorgverleners, u informeren en doorverwijzen, of gewoon: bij u zijn op moeilijke momenten.

Waar en wanneer?

Vraag een persoonlijk contact aan voor thuis of in het ziekenhuis, gelijk op welk moment. De dienstverlening voor mensen met een migratieachtergrond met kanker is op dit moment vooral uitgebouwd in de ruime omgeving van Antwerpen.

Een afspraak maken

Bel of mail Naziha Maher: 0484 30 48 89, e-mail: naziha.maher@komoptegenkanker.be. Zij regelt voor u een persoonlijk contact. Naziha spreekt Nederlands, Frans, Engels en Arabisch.

 

Naast dit aanbod van Kom op tegen Kanker bestaan er trouwens ook diensten als interculturele bemiddeling en sociaal tolken, voor patiënten (en naasten) met een andere taal en/of andere culturele achtergrond.

Koffienamiddagen voor Marokkaanse vrouwen

Kom op tegen Kanker organiseert in samenwerking met de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM) elke maand een koffiebabbel voor Marokkaanse vrouwen. Dat is een gezellige, informele bijeenkomst (bij een kopje koffie of thee) van vrouwen die allemaal kanker hebben of gehad hebben. De koffiebabbels worden begeleid door zorgvrijwilligers. Lees in de agenda waar en wanneer de volgende koffienamiddagen plaatsvinden.

Een afspraak maken

Voor de koffiebabbel hoeft u zich niet in te schrijven, kom er gewoon naartoe. Als u het aangenamer vindt om iemand mee te nemen (partner, zoon of dochter, broer of zus, vriend of vriendin ...), dan is die ook van harte welkom.