U denkt er aan om te stoppen met roken? Dat is al een schitterende stap. Hoe moet u nu verder? U leest het op deze pagina’s.

Stoppen met roken

Hoe stop ik met roken?

Gemiddeld heeft een roker 5 tot 7 pogingen nodig vooraleer hij definitief stopt met roken. Elke poging brengt u dichter bij rookstop. Hoe vaker u een ernstige poging onderneemt, hoe groter de slaagkans. 

Gezond uitziende man

Voordelen van stoppen met roken

Stoppen met roken leidt tot heel wat voordelen, zowel op korte als op lange termijn. Blijven roken is nooit de juiste keuze.

Man krijgt steun

Hoe moeilijk is het om te stoppen met roken?

Veel rokers zien er erg tegen op om te stoppen met roken. De ontwenningsverschijnselen klinken allesbehalve aantrekkelijk, ze vrezen voor gewichtstoename, stress en ze denken dat het hen niet zal lukken. Het is vooral erg belangrijk dat u gemotiveerd blijft. Jaarlijks stoppen duizenden mensen met roken. Blijf erin geloven dat het ook u zal lukken. Zoek indien nodig hulp. Waar moet u tegen opboksen als u stopt met roken?

Koppel, elkaar steunend

Wat is het beste moment om te stoppen met roken?

Als u wenst te stoppen met roken, doet u dat doorgaans beter vandaag dan morgen, want elke dag dat u niet rookt, is al een gewonnen veldslag. Toch kan het zijn dat morgen beter is dan vandaag. Is het nu bijvoorbeeld uitzonderlijk druk, hebt u veel aan uw hoofd of ervaart u al te veel spanningen, dan is nu misschien niet het beste moment om te stoppen. 

Man kraakt sigaret in twee

Hou vol!

‘Stoppen met roken? Dat is niet moeilijk. Ik doe het elke dag.’ Dit oude grapje is zeer herkenbaar voor rokers die proberen te stoppen. Het stoppen zelf is immers niet zo moeilijk, de echte opdracht zit hem in het volhouden. Hieronder alvast enkele tips.