Podcasts over kanker

Boeiende podcasts met zowel ervaringsdeskundigen als experten over hoe (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en onderzoekers omgaan met de ziekte.

Kaal is ook een kapsel

podcast kaal is ook een kapsel

In 'Kaal is ook een kapsel' luistert Meike de Roest naar de ervaringen van jonge mensen die kanker hebben, hadden, of van dichtbij meemaken.
Beluister op Spotify

On-gezouten: (Over)leven met kanker

Dr. Christel Fontaine (kliniekhoofd medische oncologie UZ Brussel), Jeff Van Loo (zoon van kankerpatiënte), Veronique Van Damme (kankerpatiënte) en Raoul Van Renterghem (genezen patiënt) gaan in gesprek over de mentale impact van kanker.
Beluister op Spotify

De Bespreekkamer

De Bespreekkamer, van Daan Borrel, is een podcast over de invloed van kanker op de seksualiteit en ervaring van intimiteit bij jonge mensen.
Beluister op Spotify

Co-design Health podcast

Pieter Vandekerckhove praat met Mark Van Achter (ervaringsdeskundige), Nel Kleverlaan (President Kankerspoken), Ruocha Wang (MSc Integrated product design) en Dr. Josée Zijlstra (VUMC) over de uitdagingen die jonge ouders met kanker moeten aangaan.
Beluister op YouTube

Veel courage

Fernand Fonteyne overwon prostaatkanker. Net als Tanja Smet, die te maken kreeg met een burn-out, moest hij al zijn moed verzamelen om de zware dobber te verwerken. In een podcast van 'Leef' van CM Gezondheidsfonds vertellen ze beiden openhartig over hun ervaringen. Professor Johan Braeckman zoomt uit en zet veerkracht in een filosofisch perspectief.
Beluister op Soundcloud
(Lees ook het verhaal uit 'Leven' (oktober 2013) met Fernand Fonteyne)

The Fabulous Cancer Podcast

De Nederlandse AYA Caya Lieve gaat in gesprek met kankerpatiënten, naasten en professionals van over de hele wereld, met het oog op het helpen en inspireren van mensen die kanker hebben (gehad). 
Beluister op Spotify

Anne

In de verhalenreeks 'Gezichten' gaat de eerste aflevering over Anne.  In 2017 werd bij haar borstkanker vastgesteld; haar kinderen waren toen 2 en 4 jaar oud. Toen ze tijdens een telefoon met de dokter haar diagnose kreeg, zakte de grond onder haar voeten weg. Wat er gebeurde en hoe ze daarmee omging hoor je in dit verhaal.
Beluister op Spotify

De herontdekking van haarzelf

Wat doet een borstkankerdiagnose, de operatie en de medicijnbehandeling met u, met uw zelfbeeld, lijf en verlangens? 'De herontdekking van haarzelf' is een openhartige podcastserie over veranderingen in de vrouwelijke seksualiteit na de behandeling van borstkanker. Vrouwen en partners vertellen over hun ervaringen en wat kan helpen. Daarnaast geven professionals uitleg en adviezen.
Naar de podcastserie

Over kanker gesproken

Nederlandse podcast over kwaliteit van leven met en na kanker. Michel Daenen spreekt met diverse zorgverleners, experts, patiëntenorganisaties en met mensen die zelf getroffen zijn door kanker. In elke aflevering wordt het begrip “kwaliteit van leven” concreet gemaakt met bruikbare tips, herkenbare ervaringen en waardevolle informatie.
Beluister op Spotify

Coffee Chats met Stefanie

Maandelijks host ex-patiënt Stefanie de 'online coffee chats', een live online ontmoetingsplatform voor jongeren en jongvolwassenen geraakt door kanker. Via deze podcast 'coffee chats' doorbreekt ze taboe's en maakt ze thema's rondom een leven na kanker bespreekbaar.
Beluister op Spotify