Podcasts over kanker

Boeiende podcasts met zowel ervaringsdeskundigen als experten over hoe (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en onderzoekers omgaan met de ziekte.

Kaal is ook een kapsel

podcast kaal is ook een kapsel

In 'Kaal is ook een kapsel' luistert Meike de Roest naar de ervaringen van jonge mensen die kanker hebben, hadden, of van dichtbij meemaken.
Beluister op Spotify

On-gezouten: (Over)leven met kanker

Dr. Christel Fontaine (kliniekhoofd medische oncologie UZ Brussel), Jeff Van Loo (zoon van kankerpatiënte), Veronique Van Damme (kankerpatiënte) en Raoul Van Renterghem (genezen patiënt) gaan in gesprek over de mentale impact van kanker.
Beluister op Spotify

De Bespreekkamer

De Bespreekkamer, van Daan Borrel, is een podcast over de invloed van kanker op de seksualiteit en ervaring van intimiteit bij jonge mensen.
Beluister op Spotify

Co-design Health podcast

Pieter Vandekerckhove praat met Mark Van Achter (ervaringsdeskundige), Nel Kleverlaan (President Kankerspoken), Ruocha Wang (MSc Integrated product design) en Dr. Josée Zijlstra (VUMC) over de uitdagingen die jonge ouders met kanker moeten aangaan.
Beluister op YouTube

Veel courage

Fernand Fonteyne overwon prostaatkanker. Net als Tanja Smet, die te maken kreeg met een burn-out, moest hij al zijn moed verzamelen om de zware dobber te verwerken. In een podcast van 'Leef' van CM Gezondheidsfonds vertellen ze beiden openhartig over hun ervaringen. Professor Johan Braeckman zoomt uit en zet veerkracht in een filosofisch perspectief.
Beluister op Soundcloud
(Lees ook het verhaal uit 'Leven' (oktober 2013) met Fernand Fonteyne)